Bu kadro tura yetti ama sonrasına yetmez

Bu kadro tura yetti ama sonrasına yetmez

Kadıköy’de 3-0 Fenerbahçe galibiyetiyle sona eren maçın ardından izlemeye değer pek bir yönü olmayan bir rövanşa maruz kaldık. Hafta sonu Süper Lig’in açılış karşılaşmasında Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalan sarı lacivertliler, bu karşılaşmanın şokunu tam anlamıyla üzerinden atabilmiş gözükmedi açıkçası… Skor avantajı bulunan Kanarya’dan buna rağmen tempolu ve zayıf rakibi Slovacko’yu sürklase edecek bir oyun beklerdim… Fakat beklediğimi bulamadım.

TAKIMIN REAKSİYONU TERS YÖNDE OLDU
İlk yarıda Bruma oldukça hareketliydi. Ancak öne çıkan en iyi isim Crespo’ydu diyebilirim. Arda Güler ve Serdar Dursun ilk 11’de başladı mücadeleye… Arda efektif olamasa da Serdar, birinci 45 dakikada golü çok denedi. Denemelerinin karşılığını ise 56. dakikada zor pozisyondan ürettiği uzaktan şutunun ağlara gitmesiyle aldı. Öne geçilen golden sonra takımın reaksiyonu ters yönde oldu.
Defansın âdeta uyuduğu pozisyonda kaleci Altay ilk kurtarışı yapsa da seken topu Şaşinka tamamladı ve Fenerbahçe tam öne geçmişken, 58. dakikada skora eşitlik geldi: 1-1.

JORGE JESUS KADAR HEYECANLI OLSALAR…
Fenerbahçe’de kadronun genel psikolojisini anlayabiliyorum. Hafta sonu Kasımpaşa ile ligin ikinci haftası için kritik bir mücadeleye çıkılacak. Yine de, “Sahadaki futbolcular keşke kenarda yerinde duramayan 68 yaşındaki Jorge Jesus kadar heyecanlı ve istekli olsalar” demeden edemedim.
Genel anlamıyla rakibin yüksek baskısı ve pres gücü sebebiyle iki takımın da tam anlamıyla ne oynadığının belli olmadığı bir maç izledik.

BUGÜNE DAİR TEK ‘POZİTİF’ OLAY…
Kadıköy’de 3-0''lık skor avantajının üstüne ne oyun kalitesi, ne seyir zevki, ne de başka bir şey görüldü 90 dakika boyunca… "Keşke Kadıköy''deki maçtan sonra Çekya''ya seyahate lüzum kalmasaymış" dedim. Galiba rövanşa dair tek pozitif yön; Çekya ve çevresindeki taraftarların Fenerbahçe''ye kavuşmuş olması, 2022-2023 kadrosunu izleyebilmesi oldu...

İŞ İLK KARŞILAŞMADA BİTİRİLİNCE…
Sarı lacivertliler, Slovacko karşısında UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda işi ilk karşılaşmada bitirmişti. Sakat ve tam olarak hazır olmayan çok sayıda oyuncusu bulunan Fenerbahçe için ‘ter atma maçı’ temposunda geçen bir rövanştı.
Önemli olan Çekya’da takımın istediğini, yani turu almasıydı. Şimdi ise kritik ve belirleyici olacak bir Kasımpaşa karşılaşması izleyeceğiz Çekya dönüşü…

PLAY-OFF’TA AÇILIŞ AVUSTURYA’DA
UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılma yolunda dev bir adım atan Fenerbahçe, Austria Wien ekibiyle eşleşti. Play-off turundaki rakibine karşı ilk sınavını 18 Ağustos günü deplasmanda verecek olan Jorge Jesus’un ekibi, rövanşta ise Avusturya temsilcisini 25 Ağustos günü Kadıköy’de konuk edecek.
Yoğun bir lig ve Avrupa fikstürüne dalan Fenerbahçe için belirleyici noktalar; bir kez daha yıllardır ‘kanayan yaralar’ gibi gözüken stoper ve forvet takviyeleri olacak gibi duruyor. Bakalım yönetim, Jesus ve taraftarın yaralarına merhem niteliğinde isimleri kadroya katabilecek mi?

Yazarın Diğer Yazıları