Bilet fiyatları belli oldu. İstanbul'da 7 yere yeni vapur hattı konuldu. Salı günü başlıyor

Bilet fiyatları belli oldu. İstanbul'da 7 yere yeni vapur hattı konuldu. Salı günü başlıyor
Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç’te 7 yeni vapur hattı, 1 Kasım itibariyle seferlerine başlıyor.  En ucuz bilet 9.47 TL, en pahalı bilet ise 31.85 kuruş olacak.

Patronlardünyası''nın haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından geçen eylül ayında; Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Sütlüce-Eyüp, Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüp, Maltepe-Büyükada-Heybeliada-Burgazada-Kınalıada, Çengelköy-Kabataş, Bostancı-Caddebostan-Moda-Kadıköy-Kabataş, Avcılar-Bakırköy-Kadıköy, Avcılar-Bostancı arasında yeni vapur hatları oluşturulmasına karar verilmişti. Yeni hatlar 1 Kasım itibariyle seferlerine başlayacak.

AŞİYAN''A 2 HAT

İBB, 28 Ekim''de açılışı yapılan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Fünikülerine entegre olacak 2 hattı da hizmete aldı. “Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu” ve “Üsküdar-Aşiyan” deniz yolu hatları da 28 Ekim itibariyle yolcularını ağırlamaya başladı.

Aşiyan-Anadolu Hisarı-Küçüksu ring hattında günde 36 sefer yapılacak ve toplam sefer süresi 15 dakika olacak. Aşiyan-Üsküdar hattında ise günlük 44 sefer yapılacak ve sefer süresi 25 dakika olacak. Ayrıca 1 Kasım''dan itibaren deniz hatlarına ya da deniz hatlarından yapılan tüm aktarmalar yüzde 50 indirimi olacak.

KADIKÖY-EYÜP ARASI 50 DAKİKA

Kadıköy – Kasımpaşa – Fener – Sütlüce – Eyüp arasında hizmet verecek hattının sefer süresi 50 dakika olarak. Maltepe – Büyükada – Heybeliada – Burgazada – Kınalıada hattı sefer süresi ise 65 dakika olacak. Hatta günlük 24 sefer yapılması planlanıyor.

İki kıta arasında hizmet verecek Bostancı – Moda – Kadıköy – Kabataş Hattının sefer süresi 70 dakika olacak. Sefer süresi 50 dakika olarak öngörülen Avcılar – Bakırköy – Kadıköy Hattı günlük 24 sefer yapılması planlanıyor. Avcılar ve Bostancı arasını 45 dakikaya indirecek hatta ise günde 20 sefer yapılacak.

İŞTE ÜCRET TARİFESİ

1 Kasım''da hizmet vermeye başlayacak deniz hatlarının ücret tarifesi ise şöyle olacak:

Çengelköy – Kabataş Hattı: 9.47 TL
Beşiktaş – Eyüp Hattı: 11.50 TL
Kadıköy – Eyüp Hattı: 11.50 TL
Avcılar – Kadıköy Hattı: 28.74 TL
Avcılar – Bostancı: 31.85 TL
Maltepe – Adalar Hattı: 21.90 TL
Bostancı – Kabataş Hattı: 11.50 TL

İlgili Haberler