Galatasaray mı kazanır, Beşiktaş mı

Galatasaray mı kazanır, Beşiktaş mı

GÜREL YURTTAŞ/ Yeniçağ

Bakışlar değişir, sohbetlerin konusu derinleşir, iddialara girilir, ortam biraz da gerginleşir! Derbilerin havası bir başka olur işte; daha nasıl anlatılabilir?

Bugün de öyle... Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşacak. Görüyorsunuz, kaç gün önceden girdi taraflar havaya! Başkanlar, yöneticiler, taraftarlar, tarafsız olanlar. Konuşan konuşana!

Bugün cevabı aranan soru ise "Galatasaray mı kazanır, Beşiktaş mı?" Tartışan tartışana. Herkes merak ederken olacakları, ben size anlatayım tane tane... Kim kazanır, nasıl kazanır, sıralayayım.

1-Galatasaray kazanır: Barcelona beraberliğinin morali var bu bir! Formda oyuncuları var, bu da iki. Eğer bir kaç hafta önce olsaydı bu maç; Galatasaray''ın berbat döneminde bu iddiada bulunmazdım. Ama son maçlarda görüntü değişti. Galatasaray, eğer Beşiktaş''ın en arızalı yeri olan savunmasındaki açıkları değerlendirirse hem de güle oynaya kazanır. Tabi bunun için öncelikle orta sahasının sağlam durması, Kerem''i kanatta topla sık sık buluşturması, Feghouli''nin mutlaka oynaması, ilk onbirde olmasa da oyuna erken alınması gerekiyor. Bir de Barcelona maçında olduğu gibi disiplinden taviz vermemesi, gol atayım diye defansı açıkta bırakıp hurra saldırmaması şart.

2-Beşiktaş kazanır: İyi futbol oynuyor, bu bir. Çok etkili oyuncuları var, bu da iki. Örneğin Ghezzal. Her an sonucu değiştirebilir. Örneğin Alex Teixeira, dar alanda etkili işler yapabilir. Bence mutlaka oynaması gereken Batshuayi hareketli oyunu ve gücüyle Galatasaray defansını karıştırabilir. Yalnız defansı zaafı! Burada orta sahadan yardım alması gerekiyor. Josef''in oynaması halinde bu büyük avantaj sağlayacaktır. Beşiktaş her maçta çok gol pozisyonuna girip az atıyor. Bu kez tam direkler yerine topu ağlara gönderirse bu önemli derbi maçından galibiyetle ayrılabilir.

3-Bu akşam iki takımın bence yetersiz olan teknik kadrosu da sınav verecek. Yanlış kadrolar kuruyorlar, hatalı ve geç değişiklikler yapıyorlar. Bence yine hata üstüne hata yapacaklar. Çünkü kapasiteleri bu. Daha az hata yapmayı başaran, seçimlerini isabetli yapan, futbolcularına korkaklığı değil de cesareti aşılayan teknik adamın takımı maçı kazanacaktır.

Evet; ne diyorsunuz. "Hangisi kazanır" sorusunun cevabını verebildim mi?

Özetle iş iki teknik adamda bitecek yani. Kötünün bir tık iyisi maçın skoruna etki edecektir; göreceksiniz. 

Yazarın Diğer Yazıları