İmamoğlu: Bana değil, millete ve demokrasiye taş atıldı

İmamoğlu: Bana değil, millete ve demokrasiye taş atıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Konya’da vatandaşlara seslendi. Erzurum’da meydana gelen taşlı saldırı ile ilgili konuşan İmamoğlu “Bana değil, millete ve demokrasiye taş atıldı” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Erzurum’da meydana gelen taşlı saldırının ardından ilk mitingini bugün Konya’da yaptı. İmamoğlu, taşlı saldırı ile ilgili “Bana değil, millete ve demokrasiye taş atıldı” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bana taş atılmadı. Millete ve demokrasiye taş atıldı. Sivas’ta ve Çorum’da miting yaparken bir haber aldık. 40-50 belediye otobüsünün miting alanına çekildiğini gördük. Arkadaşlar provokatör olacak. Zor zamanlardayız. Ama burada bir genç hanımefendinin yazdığını okuyayım size. Onlar taş atsın biz gül ile cevap vereceğiz. Herkes kendine yakışanı yapar. Aldatanı da aldatılanı da biz iyileştirmeye geliyoruz. Kötülükleri yenmeye, iyilikleri bu memlekete kazandırmaya geliyoruz. İyilik kazanacak.

Çorum ve Sivas’ta otobüsleri oraya yığdılar. Konya’nın bütün burada görev yapan canım polislerimizin ayaklarına taş değmesin. Bu süreci hazırlayan bütün emniyet görevlilerine teşekkür ediyorum.

“ERZURUM’DA TEMİNAT VERİLDİ AMA YOLDA EMNİYET TEDBİRİ GÖRMEDİK”

Erzurum’da bize teminat verildi. Yolda biz emniyet tedbiri görmedik. İzlediniz. Otobüsümüz, vatandaşlarımıza seslenirken 150-200 kişi üzerime taş atmaya başladılar. Sükunete davet ederek, emniyeti ve valiliği göreve davet ederek oradan ayrılmak zorunda kaldım.

ic.jpg

“İNSANLARIMA TAŞ ATAN 200 KİŞİNİN ERZURUMLUYLA ZERRE İLGİSİ YOKTUR”

Benim güzel insanlarıma taş atan bu 150-200 kişinin Erzurumluyla zerre ilgisi yoktur. Bu ortamı, o meydanı taşlarken, süreci seyreden ve bir şey yapamayan emniyet güçlerine emri veren emniyet müdürüdür başka bir şey olamaz, çok net. O gün yüzü kızarık, ağzı kuruyarak öfkeli konuşan bir belediye başkanı vardı. Kendisini tanırım. Ne belediye başkanı, ne vali, ne emniyet müdürü Erzurum’a yakışmayan bir şekilde davrandı.

“KIŞKIRTILAN GENÇLERİ DE BİZ TEDAVİ EDECEĞİZ”

Bu demokrasi ve kardeşlik düşmanları değil kara leke toz bile konduramazlar. Ben Erzurum’u bilirim. Benim çocukluğumdan beri bağımın olduğu Erzurum’u bilirim. Bu konunun Erzurumluyla zerre ilgisi yoktur. Ama kışkırtmaya kapılıp, o genç, kendini bilmez evlatları da tedavi etmeye geliyoruz. Onları da biz tedavi edeceğiz.

“GENÇLERİ KARANLIK GÜÇ ODAKLARINDAN KURTARACAĞIZ”

Her gencin bu ülkenin karanlık güç odaklarının elinde hayatlarını perişan etmelerine asla müsaade etmeyeceğiz. O gençleri kışkırtanları, aldatan yanlış yönlendiren mevki ve makam sahipleri, bunların içinde parti başkanları da olabilir, bakanı, valisi 14 Mayıs’ta hepsi evine gidecek.

Bir avuç insanın çıkar dünyası bitiyor. Bir avuç insanın sömürdükleri memlekette o kapıları kapatan bir millet geliyor. Onun için çıldırdılar. Onları çıldırtacağız.

Benim en büyük cesaretim 86 milyon insanı tek tek sevmiyorsam namerdim.

uu.jpg

Kışkırtıcılar önce sandıkta milletten ders alacak, sonra da her birisi ihanetlerinden ötürü bağımsız mahkemelerde yargılanacaklar. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında cesur demokrasiyi getireceğiz.

15 Mayıs’tan sonra valiler, devletin valisi olacak. Emniyet müdürleri, devletin emniyet müdürü olacak.

Kızgınlara kızgınlık cevap vermeyeceğiz. Sandıkta cevap vereceğiz. 1 hafta kaldı. 1 hafta sonra kışkırtıcı, saldırgan diller evine gidecek, hesap verecek. Oylarımızı vereceğiz Konya, ikinci tura bırakmayacağız.

Bu çürümüş yönetim anlayışıyla mücadelemizi iktidara gelince vereceğiz. Dün ben Erzurum’daydım. Neyi konuşacaktım biliyor musunuz? Doğu’nun Paris’i, canım Erzurum ekonomik sıralamada 62’nci sırada. Devlet orayı ihmal etmiş. Biz bu hükümetin ihmal ettiği her yeri iyileştireceğiz.

İlgili Haberler