Kanser bir hastası olduğunu söyleyen vatandaş: Sokakta yatan insanlara para verip kan alıyorum

Kanser bir hastası olduğunu söyleyen vatandaş: Sokakta yatan insanlara para verip kan alıyorum
Kan stoklarının azalmasının ardından sokak röportajında bir vatandaş “Kan bulmak için otogarda yatan insanları topluyorum, ceplerine para veriyorum, cep telefonumu sattım” diyerek isyan etti.

Editör: Özlem Kıral

Son dönemde en çok tartışılan kurumlarından bir tanesi Kızılay oldu. Özellikle depremlerden sonra çadır satış skandalıyla gündeme gelen Kızılay kan stoklarının tükendiğini ve zor durumda olduğunu açıklamış, herkesi kan bağışlamaya davet etmişti.

Sokak röportajında bir vatandaş kan stoklarının azalmasına isyan ederek para karşılığında kan aldığını söyledi.

Sokak röportajında bir vatandaş isyan etti: "Yüksek ölüm riski olan kanser hastam var. Trombosit ihtiyacı var. Kızılay'da bu kan yok, gönüllü bul diyorlar. Ben her seferinde otogarda yatan insanları topluyorum, ceplerine para veriyorum, kan bulmak için cep telefonumu sattım." dedi.

uloijk.jpg

Vatandaşın sözlerinin tamamı şu şekilde:

Kanser hastam var, Demetevler onkolojide yatıyor. Trombosit diye bir kan var kanser hastalarına veriliyor. Evrağım burada evrağımı çek. Kızılay il başkanı arıyorum. Bana dönüş yapıyorlar Kızılay'ın emvanterinde halihazırda kan yok gönüllü bul diyor. Gönüllü gelsin kan versin diyor. Ben her seferinde buradan otogarda yatan insanları topluyorum ceplerine para veriyorum en son cep telefonumu sattım kan tedarik ettim. Burada bunun aksini savunabilecek insanlar varsa ya o insanlarda haysiyet yoktur ya merhamet yoktur ya da namus yoktur bu kadar mı olur ya.

Bu kanlar nerede. Devletin bir büyüğü yok mu. Kanser hastama kan bulamıyorum. İnsan haya eder insan utanır yanlışa yanlış doğruya doğru der yanlışı savunmak kadar ahlaksızca bir şey yoktur. Ben başka bir şey demiyorum.

KAN STOKLARI AZALDI

Türkiye Kızılay Derneği, kan stoklarının alarm verdiğini açıklayarak acil kan verme çağrısında bulundu.

Kızılay''ın resmi twitter hesabından yapılan çağrıda "Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ulusal kan stoklarımız asgari seviyenin altına düşmüştür. Her yıl ramazan ayında yaşanan kan bağışlarındaki düşüş, afet illerimizde kan bağışı alınamaması, ancak ihtiyacın sürmesi, ülkemizdeki tüm hastanelerde kan ihtiyacının artması sonucu kan stoklarının azalması nedeniyle kan bekleyen hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Kızılay, ulusal güvenli kan temininden sorumlu tek kuruluştur.”

Kan ihtiyacının en fazla olduğu kalp ameliyatlarının yüzde 30'unun ertelenmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

78.jpg

İlgili Haberler