Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz yapar mı?

Kemal Kılıçdaroğlu sürpriz yapar mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun demokrasiye inancı Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti''nin ölü doğmamasını sağladı. İYİ Parti, 25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener liderliğinde kurulduktan sonra AKP ve destekçisi MHP''de büyük panik yaşandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Nisan 2018''de Beştepe''de önce MHP lideri Bahçeli, ardından da Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşme sonrası erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıkladı.

Bu erken seçimin Cumhur İttifakı eş başkanları Erdoğan ve Devlet Bahçeli için tek amacı vardı, İYİ Parti''yi seçime sokmamak.

YSK, Yargıtay''ın "İYİ Parti seçime girebilir" resmî yazısına rağmen, seçime katılacak partiler listesinin açıklamasını erteledi.

CHP ile İYİ Parti arasında sürekli temas vardı. Ve iki parti, İYİ Parti bir entrikaya kurban gitmesin diye önlem aldı.

Hatta Yüksek Seçim Kurulu seçime girme hakkı konusunda öyle bir adım atacaktı ki CHP lideri Kılıçdaroğlu devreye sürpriz şekilde girdi ve CHP''li 15 vekili 22 Nisan 2018 tarihinde istifa ettirip İYİ Parti''ye üye yaptı.

Seçim yasasına göre TBMM''de 20 vekile sahip olup, grup kuran tüm partiler otomatik olarak seçimlere katılabiliyor ve seçim için hazine yardımı da alıyorlar.

Ancak AKP iktidarı İYİ Parti''nin yasal hakkı olan yaklaşık 16 milyon lira tutan Hazine yardımını defalarca yapılan başvuruya rağmen gasp ederek ödemedi.

O günlerde dolar kuru 4 liraydı.

Demek ki 4 milyon dolarına el konuldu.

Bugün kur 12 lira olduğuna göre İYİ Parti''nin yargıda olan alacağının karşılığı da 48 milyon lira oluyor.

Erdoğan hükümetinin demokrasiye nasıl zarar verdiği, yasaları neden ve nasıl uygulamadığının örneklerinden birisi de budur.

Rakip partileri engelleme taktiğidir…

İYİ Parti''nin zaten Meclis''te 5 vekili vardı. CHP''den geçen 15 vekille 20 sandalyeye ulaşan İYİ Parti seçimlere katılmayı garantiledi.

2018 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meral Akşener, Cumhurbaşkanı adayı oldu seçilemedi ama İYİ Parti yüzde 10 barajını aşarak Meclis''te grup kurdu.

Değerli okurlarım,

Kemal Kılıçdaroğlu bugün oyları yüzde 15''leri aşan İYİ Parti''yi Türk demokrasisine kazandıran demokrasinin cesur yürekli siyasetçisidir.

25 yıllık AKP saltanatı ile yönetilen İstanbul ve Ankara başta 11 büyükşehir ile 224 belediye başkanlığını 2019 yerel seçiminde sağlayan CHP liderinin bugün tek hedefi vardır:

-Türkiye''yi ucube Tek Adam rejiminden kurtarmak ve askıya alınan demokrasiyi yeniden "Güçlendirilmiş Parlamenter Rejim" ile tesis etmek…

Kemal Bey düne göre bugün çok daha güçlü konumdadır.

En büyük gücü kuşku yok ki 6 önemli partiyi Millet İttifakı etrafında toplamasından kaynaklanmaktadır.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti''den oluşan Millet İttifakı anlaşılan o ki DEVA ve Gelecek Partisi ile 6 partili olacaktır.

Meral Akşener''e gelince; İYİ Parti her geçen gün oylarını sürekli artıran performansı ile merkezde siyaset yapmasıyla milletin teveccühünü kazanmaktadır.

Millet İttifakı''nın diğer partilerin oy oranları ile HDP''nin oy oranlarına bakılır, AKP ve MHP''nin büyük oy kaybı değerlendirilirse erken ya da zamanında seçimde Cumhur İttifakı''nın kaybı da ortaya çıkar.

Ve göreceksiniz ki Kemal Kılıçdaroğlu Millet İttifakı''nın Cumhurbaşkanı adayı olacak.

Ancak şunu da ifade edeyim ki Kemal Bey sürprizleri sever…

***

Değerli okurlarım,

Merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş''i anma gününe yapılan baskın ile ülkücü camianın yaşları 70 üzerinde olan saygın isimlerinin yaralanmalarına yol açan saldırıyı kınıyorum.

Başbuğ Türkeş''in adına yapılan bu saygısızlık, MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından da umarım kınanır.

4 Nisan 1997''de hayatını kaybeden Başbuğ Türkeş''i doğum gününde anmak isteyenlere keşke Bahçeli de katılsaydı kuşku yok ki büyük saygı ile karşılanırdı.

Umarım bu tür saldırılar bir kez daha asla tekrarlanmaz.

Yazarın Diğer Yazıları