Nihat Atlı: Analarını belleyeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin millet ittifakına yönelik hakaretlerine yenisi eklendi. Cumhur İttifakı'nın Adana Kozan Belediye Başkan adayı Nihat Atlı, "Rabbimin izniyle analarını belleyeceğiz" dedi.

Atlı'nın seçim konuşması İmam-Cemaat söylemini de ortaya koyuyor.

"İki parti tek parti oldu, adına da Cumhur İttifakı dedik arkadaşlar. Artık partilerimizi bir kenara koyduk. Parti yok Cumhur İttifakı var. Rabbimin izniyle biz de bu Cumhur İttifakıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi pazara kadar değil mezara kadar gideceğiz inşallah.

Bu düşmanları da bu memlekette yok edene kadar, kanımın son damlasına kadar mücadele verip, Rabbimin izniyle de bunları içte ve dışta da hepsinin anasını belleyeceğiz arkadaşlar..."

Hem de Allah'tan korkmadan kuldan utanmadan, "Rabbimin izniyle analarını belleyeceğiz" diyor...

Yuh ki ne yuh... Bu ne terbiyesizlik, bu ne haddini bilmezlik?

nihat-atli-devlet-bahceli.jpg

Değerli okurlarım, meydanlarda esip, gürleyen rakiplerini hapse attırmakla tehdit eden, millet ittifakına, "zillet, illet" diyen AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bu kadar sert siyaset yapmaları yerel siyasetçilere de görüyorsunuz en çirkin şekilde yansıyor.

Seçimi kaybetme hırsı siyaset dilini bu denli kirletiyorsa "yazıklar olsun" demekten başka "elimizden ne gelir" dememeli, "Rabbimin izniyle analarını belleyeceğiz" diyenlere seçim günü sandıkta yanıt vermelisiniz.

Sandık deyince aklımıza sandık güvenliği geliyor ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin kazanılması için AKP'lilere basına kapalı mahalle toplantısında verdiği talimatların videosu da sızdı.

Bakın Erdoğan AKP'lilere 24 Haziran seçimlerinin kazanılması için ne talimatlar veriyor.

"Arkadaşlar sandık kurulu, sandık kurulu üyesi arkadaşların seçim günü diğer siyasi partilerden önce sandık mahallinde yer almalıdır. Yani bizim arkadaşlarımızdan önce onlar gelmemelidir.

Sandık müşahitlerimiz müşahitler noktasında sandık kurulu üyelerinin dışında sandık müşahitleri ile takviye etmemiz lazım. Olur ya diğerlerinden gelmeyenler olursa bu defa sandık kurulu başkanı kimse oradan kimi alacak müşahitlerden kim varsa önce gelen kimse onun hakkıdır o sandık kurulunun ikinci veya üçüncü üyesi olabilir.

Buradan bir defa neyi kazanırız? Sandık kurulundaki hâkimiyeti biz elde etmiş oluruz. Burada çok hassas olmamız lazım. Bunları geçmişte çok yaşadık. Eğer bunu sağlarsak İstanbul'da başlamadan işi bitirmiş oluruz."

Ve Erdoğan'ın bu talimatını hatırlatıyorum ki 31 Mart yerel seçiminde Saadet, CHP ve İYİ Partililer gerekli önlemleri en az AKP'liler kadar alsınlar.

Cumhur İttifakı'nda büyük çatlak

Erdoğan ve Bahçeli'nin kuruduğu Cumhur İttifakı'nın AKP ve MHP teşkilatları tarafından benimsenmediği her geçen gün çarpıcı örnekleri ile ortaya çıkıyor.

Manisa'nın AKP'li Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi partisi tarafından yeniden aday gösterildi.

Çerçi yaptığı söyleşide Cumhur İttifakı'nın 31 Mart'ta aday gösterdiği MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün hakkında bakın neler söylüyor:

Yunus Emre: "Cengiz Ergün kendi yaptığı ihalelere baksın beni konuşturmasın. Milletin paralarını kimlere hangi yandaşlara peşkeş çektiğini biz biliyoruz. Peşkeş ya herkes bir baksın. Cengiz Ergün'ün hangi lobilere hangi ihaleleri vermiş baksın görsün. 30 milyon 90 milyonluk ihalelerden bahsediyorum. 3-5 milyonluk ihalelerden bahsetmiyorum. Bu ihaleleri kim alıyor bunlara bir baksın.

Şu rezilliğe bir bakmıyor musunuz? Şehrin her tarafında reklam panoları. Yüz metre uzunluğunda reklam panosu. Orada yüz metre burada seksen metre orada billboardlar. Ben sana söyleyeyim kardeşim bırak bu işleri halkın arasına gir seni kurtarmaz. Ben halkın arasında yokum hizmette yokum, reklamlarla şişirip şişirip kendi tanıtımımı yapıp seçim kazanırım. Seni oradan indirmek boynumuzun borcu. O koltuktan sen ilk seçimde ineceksin. Oradan seni indireceğiz."

AKP'nin ilçe belediye başkan adayı MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı için, "Seni oradan indirmek boynumuzun borcu. O koltuktan sen ilk seçimde ineceksin" diyor.

Ve önemli bir güzellik

Türk siyasetinde meydanlarda yaşanan çirkin sözler, tehditler, hakaretler varken tek güzellik FOX TV'de Çalar Saat programını hazırlayan ve sunan İsmail Küçükkaya'nın il il dolaşıp hem cumhur hem de millet ittifakının ya da ayrı ayrı yarışan belediye başkan adaylarına söz hakkı vermesidir...

Tebrikler İsmail Küçükkaya kardeşim, iyi ki özerk bir televizyon ve özgür gazeteciler var.

Yazarın Diğer Yazıları