Perinçek'in iftirası hemen yalanlandı

Televizyonların canlı yayınlarında özellikle AKP ve MHP yandaşı yorumcular öyle iftiralar, öyle yalan yanlış bilgiler veriyor ve kamuoyunu yanıltıyorlar ki itiraz eden çok az kişi çıkıyor.

Siyasi olayları dikkatle takip eden, özel televizyonların kuruluşunda çok emeği olan ve 300'den fazla canlı yayın "Söz Hakkı" programı yapan gazeteci olarak katıldığım programlarda bu tür yalan ve iftiralara anında tepki gösteriyorum.

Haber Global TV'de başarılı yapımcı ve sunucu Buket Güler'in "Mesele" programına Vatan Partisi lideri Dr. Doğu Perinçek, Avukat Yiğit Akalın ve araştırmacı Hilmi Daşdemir'le birlikte katıldım.

Programın bir bölümünü özetleyeceğim:

- Uğuroğlu: Hükümetin FETÖ'ye bakış açısı, FETO deniyordu o zaman, Cemaat, Hoca Efendi deniyordu, işte Türkçe Olimpiyatları, "Yurda Dön!" deniyordu, gözyaşları dökülüyordu, inandırıyorlardı kendilerini.

Perinçek: "Şimdi de kim diyor, kim onları koruyor şimdi, kim onlarla beraber? CHP, İYİ Parti, HDP üçü, açık, çok açık."

- Uğuroğlu: Tabii canım 20 yıldır onlar iktidardaydı da onlar 15 Temmuz'u yaptılar.

Perinçek: "Neyse, onlar 2015'e kadar çok büyük yanlış yaptılar, FETÖ'yle koalisyon kurdular, AK Parti hükümeti. Şimdi de CHP, İYİ Parti, HDP, FETÖ'yle ve PKK ile beraber."

- Uğuroğlu: Alakası yok. Sizin demenizle olmuyor öyle işte Doğu ağabey, olmuyor.

Perinçek: "Esenyurt Belediyesi'ne 150 tane PKK muhibbini aldınız."

- Uğuroğlu: İhbar edin onları, savcılıklar var, gitsinler evet gitsinler üzerine, PKK'lı diye suçluyorsunuz insanları, hadi, yani bu önemli bir suç, şimdi burada kimse yok haklarını savunacak. Ne kadar PKK'lı varsa…

Perinçek: "Bakın ben suç anlamında söylemiyorum, bakın."

- Uğuroğlu: Allah Allah suç anlamında demeyip, PKK'lı olmak? Adı zaten suç ağabey... PKK'lıyı suç anlamında söylemiyorum ama PKK'lıyı aldılar diyorsun.

Güler: "Tam o noktada Uğuroğlu söyledi, cevap hakkı doğacak cümleler."

- Uğuroğlu: Ağabey PKK'lı diyen mi var onlara ya! Siz diyorsunuz ki Esenyurt Belediyesi, bilmem ne belediyesinin aldığı PKK'lı var diyorsunuz.

Perinçek: "PKK muhipleri diyorum, dostları diyorum, peki, bölücüler diyelim bölücü terör örgütüne."

- Akalın: "Yok o manada değil, yani neticede suç isnadı var diyor."

Perinçek: "Esenyurt Belediyesi Başkanı oraya 150 tane daha yeni belgeleri bilmem neleri her şeyleri var. Yakında da bunları göreceksiniz."

Belediyelere böyle PKK dostlarını, PKK sempatizanlarını falan doldurmak, Türkiye'ye büyük kasıt tamam mı?

Yani Esenyurt Belediyesi'ne 150 tane PKK şeyini, adamı."

- Güler: "Ben bunun içeriğini bilmediğim için."

Perinçek: "Ben biliyorum siz bilmeyebilirsiniz. Ben biliyorum sizin her bildiğinizi söylemek durumunda değilim. O zaman beni niye çağırıyorsunuz? Ben sizin bildiğinizle sınırlı mı konuşmak zorundayım?"

- Akalın: "Ama Doğu Bey şimdi siz şöyle diyorsunuz: 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilecek 150 adam aldırttı diyorsunuz. İkimiz de biliyoruz bunun neden olduğunu."

Perinçek: "Bakın siz hukukçu olarak."

- Akalın: "Ya o yüzden diyorum bu net bir isnattır."

***

Programın ertesi günü Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt aradı. Ve aramızda şu diyalog geçti:

- "Sayın Uğuroğlu sizinle hiç tanışmadık ama…"

Sordum: Kusura bakmayın lütfen hangi partidensiniz?

- "CHP'den yüzde 52'ye yakın oyla seçildim. Sayın Doğu Perinçek iftira atıyor, alınan işçilerle ilgili tüm güvenlik soruşturmaları titizlikle yapıldı. Ne PKK'cı, ne FETÖ'cü asla işe alınmadı."

Diyorum ki;

- Sayın Perinçek; Haydi PKK Muhibbilerinin Esenyurt Belediyesinde işe girdiğini belgeleri ile ispat et.

Hodri meydan...

Yazarın Diğer Yazıları