Fenerbahçe'nin ilginç gizemi; Serdar Ali Çelikler ve Önder Özen anlam veremedi

Fenerbahçe'nin ilginç gizemi; Serdar Ali Çelikler ve Önder Özen anlam veremedi
Jorge Jesus Fenerbahçe’sinin sahaya çıkarken rakiplerinden daha sonra ve tek tek çıkması Austria Wien ile oynanan maçın ardından dikkatlerden kaçmadı. Durumu Vole'deki "İlk Raund" programında fark eden gazeteci Serdar Ali Çelikler, “İlk defa gördüm” diyerek, Önder Özen’e sordu. Özen ise futbol direktörlüğü yaptığı dönemde yaşadığı tecrübelerden örnek verdi ve ekledi: “Tesadüf de olabilir” dedi. İşte Fenerbahçe’nin ilginç gizeminin detayları…

Dün akşam UEFA Avrupa Ligi’nde Austria Wien’i deplasmanda 2-0 mağlup ederek tur için avantajı kapan Fenerbahçe, Avrupa’da oynadığı karşılaşmalarda sahaya rakiplerinden daha sonra ve tek tek çıkmasıyla dikkat çekiyor.

SERDAR ALİ ÇELİKLER: “NEYE HİZMET EDİYOR ÇOK MERAK EDİYORUM”

Konuyu VOLE’deki “İlk Raund” programında dile getiren gazeteci Serdar Ali Çelikler, bunu ilk defa gördüğünü söyleyerek, “Slovacko maçında da bu (Austria Wien) maçta da gördüm. Fenerbahçeli futbolcular hem maç başında hem devre arasında sahaya çıkarken tek tek çıkıyorlar ve rakiplerinden sonra çıkıyorlar; rakiplerini bekletiyorlar. Süper Lig’de takımların birlikte sahaya çıkma zorunluluğu olduğu için bunu ligde yapamıyorlar. Bu psikolojik baskı altına almak mıdır? Neye hizmet eder? Çok merak ettim.” diyerek programın diğer yorumcusu, eski futbol direktörü Önder Özen’e sordu.

ÖNDER ÖZEN: “RAKİBE ‘GEL BAKALIM’ DİYEN TAKIMLAR VAR”

Sözlerine "Bir tahminde bulunayım" diyerek başlayan Önder Özen ise “Genelde akıl oyunları, tecrübeli teknik direktörler tarafından sık sık başvurulan bir metot. Bazen skora göre sahaya çok erken çıkarsınız ve beklersiniz. Yani rakibe ‘gel bakalım’ dersiniz. Mesela Jose Mourinho’nun takımları bazen çok erken sahaya çıkar ve özellikle iç saha maçlarında tehditkâr bakışlarla bunu sık yaparlar. Yani herkes bir oyuncuya gözünü diker. Mourinho, Porto döneminde iç saha maçlarında eğer soyunma odasına mağlup ya da berabere girerlerse bunu denediğini anlatıyor.” şeklinde konuştu.

Özen sözlerini, "Bazı teknik direktörler; futbolcuların kafalarının dağılması, birbirlerinden uzaklaşmaları ve kendileriyle baş başa kalmaları için takımın sahaya çıkışını bekletiyor." diyerek tamamlarken Jorge Jesus''un bunu kasti yapıp yapmadığı şu an için gizemini koruyor.

yenicaggazetesi.com.tr

İlgili Haberler