Hurda denilen THK uçakları Marmaris'te yangını söndürmek için aslanlar gibi savaştı

Hurda denilen THK uçakları Marmaris'te yangını söndürmek için aslanlar gibi savaştı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına 5 uçak ve 10 helikopter ile havadan, 34 arazöz, 10 su tankeri ve 150 işçi ile karadan müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Yangına müdahale eden uçaklar arasında "hurda" denilen Türk Hava Kurumu uçakları da yer aldı.

Muğla''nın Marmaris ilçesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin, alevlere havadan ve karadan müdahalede bulunduğu yangın kontrol altına alındı.

Yangın, saat 18.06''da ilçe merkezindeki otogarın üst kısmında yer alan kızılçam ağaçlarıyla çevrili orman bölgesinde çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi''ne ihbarda bulundu. İhbarla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere havadan ve karadan müdahale başlattı.  

Muğla''nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına 5 uçak ve 10 helikopter ile havadan, 34 arazöz, 10 su tankeri ve 150 işçi ile karadan müdahale edildi. Ekiplerin bölgedeki yoğun çalışması sonucu kontrol altına alındı.

THK UÇAKLARI MARMARİS''TE

Diğer yandan geçtiğimiz yıl Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının Akdeniz Bölgesi''nde felakete neden olan orman yangınlarında kullanılmaması nedeniyle yaşanan tartışmalar sürerken AKP iktidarının "hurda" olarak tanımladığı, "kullanılamaz" denilen uçakların alevlere müdahale ettiği anlar da kameralara yansıdı.

İlgili Haberler