Marmaris'te orman yangını: Alevler otellere sıçradı

Marmaris'te orman yangını: Alevler otellere sıçradı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde İçmeler Turunç mevkiindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Alevler çevredeki otellere sıçradı. Müdahale sürüyor.

Marmaris''te İçmeler-Turunç yolu üzerinde başlayan orman yangınının yerleşim birimlerine çok yakın bölgede olduğu açıklandı. Yangının çıkışından hemen sonra bölgeye çok sayıda hava ve kara araçları sevk edildi. İlk etapta 7 helikopter ve 5 uçak yangına havadan müdahale etmeye başladı.

''OTELİMİZ YANIYOR''

Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle büyüyen orman yangını yakınında bulunan bir otele sıçradı. Cep telefonu ile o anları kaydeden vatandaşın ‘Otelimiz yanıyor’ diyerek ağladı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uçak, helikopter ve arazözlerin yanında belediye ekipleri ve itfaiye ekipleri de yönlendirdi.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI''NDAN İLK AÇIKLAMA

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yangınla ilgili açıklama yaptı.

Karadan ve havadan tüm ekipler müdahaleleri gerçekleştiriyor. En son Turizm Meslek Yüksekokulu ve Uygulama Oteli''ne sıçradı. Bir villaya da sıçramış durumda. Ama ekipler müdahalelerini sağlıyor. Bununla birlikte 7 villada da tahliyeler gerçekleşti.

Helikopter ve itfaiye araçları çalışmalarına devam ediyorlar. Kısa sürede söner diye tahmin ediyorum. Geçtiğimiz yıl yanan bölgede, geçtiğimiz yıl kurtardığımız bir alandı. İnşallah en kısa sürede sonlandıracağız.

(Kaynak: İHA)

İlgili Haberler