THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ile ilgili mahkemeden flaş karar

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ile ilgili mahkemeden flaş karar
Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi, Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın istifasını kabul ederek, görevden alınmasına karar verdi. Aşçı'nın yerine, THK vekilliğine re'sen Ali Yüksek getirildi.

Atatürk''ün kurduğu THK Başkanlığı’nın yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atanmıştı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63’üncü AKP Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı.

Orman yangınlarında skandal açıklamalarıyla tartışmalara neden olan Aşçı, daha önce istifa etmişti.

Yangınlarda, Aşcı başkanlığındaki kayyum heyeti tarafından yönetilen Türk Hava Kurumu tartışılırken, Cenap Aşçı’nın CNN Türk’te katıldığı bir programda sarf ettiği sözler tartışma yaratmıştı.

Cenap Aşçı, “Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullanmıştı.

İKİ İSTİFA DİLEKÇESİ VERMİŞTİ

6 Eylül''de yazdığı dilekçeyle kendisini kayyum olarak atayan mahkemeye görevden çekilmek istediğini bildiren Aşçı, gereği yapılmayınca Ekim ayında bir dilekçe daha verdi.

Aşçı: 4 Ekim tarihli dilekçede kurumun tüm iş ve işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için dilekçesinin ivedilikle işleme konmasını talep etti.

Cenap Aşçı''nın yasa gereği kendisini kayyum olarak atayan Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi''ne sunduğu ikinci dilekçe şöyle demişti: 

Sayın mahkemenizin 16.10.2019 tarihli kararı ile benim de aralarında bulunduğum 3 kişilik kayyum heyetinin atanmasına karar verilmiştir.

Sayın mahkemenize UYAP sistemi üzerinden 06.09.2021 tarihinde gönderilen talep dilekçesinin ekinde yer alan 01.09.2021 tarihli dilekçem ile Türk Medeni Kanunu''nun 477''nci maddesi uyarınca kayyımlık görevinden çekilmek istediğim bildirilmişse de şu ana kadar sayın mahkemenizce bu hususta herhangi bir karar verilmemiştir.

Kamuya yararlı bir dernek olan Türk Hava kurumu''nun amaçları doğrultusunda yaptığı tüm iş ve işlemlerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için görevden çekilme dilekçem hakkında ivedilikle karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

İlgili Haberler