Türk doktorları ve Türk Hava Yolları

Sevgi dolu kalbi ile Süleyman Demirel'in 2000-2005 döneminde özel doktoru ve manevi kızı olan 27. dönem Isparta milletvekili Dr. Aylin Cesur’un sosyal medya mesajını çok önemseyerek aynen sunuyorum:

“Dubai seyahatimin son gününde fibula (baldır) kemiğimi kırdım. Jumeirah Al Qasr Otel’in @MadinatJumeirah’ın şık ama kaygan halı serili merdivenlerinde, dümdüz spor ayakkabılarım ile kaydı ayağım, düştüm.

Kırık olduğunu anlayacak kadar çok canım acıdı, saatlerce süren hastane arama sürecinde acilde ortopedist olan hastane bulamadığımız için süreç uzadı,

@emirates ile olan dönüş sürecimizde havayolu şirketinin lüzumsuz bürokrasisini kırık yaşayan bir yolcuya uygulaması, anlayışsız ve kaba personeli ile de sıkıntıyı daha da büyük yaşadık ama sonunda ülkemize dönebildik.

Bu süreci ağrı eşiği yüksek biri olduğum için atlattım ama gerek yüzyıllık sağlık sistemimizin gerek bağlantı uçuşu olarak uçarken ki farkı bir kere daha gördüğümüz havayolu şirketimiz

@TurkishAirlines’ın ne denli iyi olduğunu yeniden gördük.

Muhteşem bir otelin, hastaneye transferimde o muhteşemliğe yakışmayacak şekilde bir araç dahi tahsis etmemesi, ilgisizliği, Emirates Havayollarında ayağı kırık olduğu için business class bilet almak zorunda kalmış bir yolcuyu, 18. sıraya kadar kırık ayakla yürümek zorunda bırakması, alanda gereksiz bürokrasi ile saatlerce istirahat ettirmeyerek oyalaması, ancak Türkiye diplomatik makamları devreye girince check-in işlemlerini 1 gün daha Dubai’de konaklamak zorunda bırakarak yapmaları, hastaneden istenen “uçağa binebilir” raporunun ancak hafta içi verileceğinin söylenmesi ile sadece büyük metropol olmanın, büyük oteller yapmanın, büyük hastaneler inşa etmenin, büyük uçaklar almanın yetmediğini bize gösterdi.

kişi, şahıs, giyim, ayakkabı, bagaj ve çantalar içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

#jumeirahalqasr otele, #emirates havayolu şirketine, sitemlerimi bildiriyorum.

Dost ülke #unitedarabemirates’de 25 sene evvel kendisi ile tanışmaktan büyük onur duyduğum #şeyhzayed’in memleketinde bunları yaşamak ayrıca çok üzücü oldu.

kişi, şahıs, adam, insan, takım elbise, giyim içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

#EmiratesAirlines’ın saatlerce süren zulmünden kurtaran ve dönmemizde yardımlarını esirgemeyen Dubai Konsolumuza, tedavi sürecine daha Dubai’de iken dahil olan ve döner dönmez tedavimi üstlenen ve ağrılarımı dindiren Sevgili Doktorum #ProfDrHakanKınık’a ve Sevgili ağabeyimiz, doktorum #RaşitCesur’a, süreci en hafif atlatmam için üstüme titreyen eşim @drcesur’a çok teşekkür ediyorum.

Elbette annem babam, ailem, dostlarım iyi ki varsınız.

Biraz daha sakin ve alışkın olmadığım istirahatle geçecek önümüzdeki günlerim, şimdiden telefon yerine iyi dileklerimizi mesajla ileteceğiniz için, çok kıymetli dualarınız için çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum.

Değerli kardeşim Aylin Cesur.

Öncelikle önerine uyarak telefonla aramadım.

Bu köşemden sana çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Allah sana ve ailene sağlıklı ömür nasip etsin.

Mustafa Kemal Atatürk’ün “beni Türk doktorlarına emanet edin” sözünün önemini bir kez daha maalesef büyük acı yaşayarak ispat ettin.

Ayrıca ülkemizin uluslararası muhteşem değeri Türk Hava Yolları (THY) konusunda da sana katılıyorum.

Lüks binalar yapmak, zenginlik içinde yüzmek Arap ülkelerinin hepsinde var ama anlaşılan o ki insanlıktan nasiplerini almamışlar.

Türk insanının sevecenliğinden, insanlığından bir kez daha ders almaları için milyonlarca Suriyeli sığınmacıya 11 yıldır verdiğimiz maddi ve manevi desteği ibret alsınlar.

Sağlık sistemimiz ve doktorlarımız dünyada örnek olmalıdır.

Değerli okurlarım benim de teşekkür borcum var.

Ankara Bilkent Şehir hastanesinde Prof. Dr. Birol Korukluoğlu ve ekibi tarafından safra kesesi ameliyatı oldum.

Değerli Korukluoğlu hocama, doktor, hemşire ve tüm hastane personeline şükranlarımı sunuyor teşekkür ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları