Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mehmet Şahincileroğlu

Mehmet Şahincileroğlu

Kızılcık Şerbeti fırtınası esti

Kızılcık Şerbeti fırtınası esti

Show TV’de ekrana gelen Kızılcık Şerbeti, 28 Ekim 2022’de ilk bölümüyle görücüye çıkmıştı. Zaman içerisinde aldığı reytingler ile Cuma günlerine damgasını vuran dizi, önceki akşam ekrana gelen yeni bölümüyle tüm kategorilerde zirveye oturdu.

Doğa’dan (Sıla Türkoğlu) Nursema’ya (Ceren Karakoç), Fatih’ten (Doğukan Güngör) Kıvılcım’a (Evrim Alasya), Alev’den (Müjde Uzman) Ömer’e (Barış Kılıç), Pembe’den (Sibel Taşçıoğlu) Abdullah’a (Settar Tanrıöğen) kadar tüm oyuncular, performanslarıyla alkışı fazlasıyla hak ediyorlar.

Öte yandan sosyal medyada aynı anda 8 başlık altında Trend Topic (TT) olan Kızılcık Şerbeti, gecenin en çok konuşulan yapımı oldu. Daha önce bu tarz bir durum yaşandı mı? Ben hatırlamıyorum.

rt.jpg

*****

‘1 Numaralı Peron’ çıktı

Ece Yazıcı’nın ilk romanı ‘1 Numaralı Peron’, Yazardan Direkt Yayınevi etiketiyle çıktı. Yazar, devamı gelecek bir serinin ilk kitabında, hayatta hiçbir şeyin tesadüf olmadığını ve kadersel kesişimlerin aslında atılan minicik adımlarla hazırlandığını anlatıyor.

Rusya’da 1910’lu yılların başında farklı yaşamları olan Elena ve Boris’in hayatlarının bundan sonraki kısmını birbirlerine âşık ve sonsuz olarak ifade edilebilecek bir kaçışla çıktıkları yolculuğu, o dönemin şiirsel atmosferiyle ele alınıyor.

1 Numaralı Peron’u okurken hem geçmişe tanıklık edecek hem de günümüzden de pek çok iz bulacaksınız.

89op.jpg

*****

Ateş hattına giriyor ama…

Arka Sokaklar (Kanal D), yarın (18 Aralık Pazartesi) ve Cuma (22 Aralık) akşamı yeni bölümleriyle ekrana gelecek.

Bu sezon bir türlü reytinglerde istenilen başarıya ulaşamayan dizinin daha önce de Pazartesi yayınlanan bölümü için ‘Nabız yoklaması mı yapıldı?’ demiştim. Yine sonrasındaki bir başka yazımda, Türker İnanoğlu’nun diziyi Kanal D İç Yapımlar’a devretmesinin ardından tecrübe farkının bariz bir şekilde hissedildiğine vurgu yapmıştım.

Büyük umutlarla yine ateş hattına giriyor. Yeni başlayacak Kızıl Goncalar, hâlihazırda devam eden Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi, Ömer, Safir, Ne Gemiler Yaktım, MasterChef All Star karşısında ne yapacak? Açıkçası, bende merak ediyorum.

oh.jpg

Yazarın Diğer Yazıları