81 ilde 12 milyon avro hibe desteği Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 81 ildeki girişimcilere toplam 12 milyon avro hibe sağlayacak olan "IPARD III Programı Beşinci Çağrı İlanı"nın yayımlandığını duyurdu.
81 ili tek nefeste sayan matematik hocası şaşırttı Matematik öğretmeni Barış Gökdemir, karşılaştığı bir vatandaşın ricasını kırmayarak 81 ili tek nefeste ezbere saydı.
Yerlikaya açıkladı! 81 ilde ‘Çember-17’ operasyonu: 2 bin 756 gözaltı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde gerçekleştirilen ve 4 gün süren ‘Çember-17’ operasyonları sonucunda çeşitli suçlardan aranan 2 bin 756 kişinin yakalandığını duyurdu.
Kuruyemişte tercih siyah tuzlu çekirdek oldu Kuruyemiş markası Çitlekçi, Türkiye’nin haritasını çıkardı. 81 ilin lideri ve 85 milyon vatandaşın ortak tercihi kavrulmuş siyah tuzlu çekirdek olurken, bazı iller ise tercihleriyle şaşırttı.
Bayram öncesi 81 ilde fahiş fiyat denetimi Ticaret Bakanlığı’nın ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde 81 ilde fiyat ve etiket denetimlerini eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor.
Ramazan'da 81 ilde "vakıf sofraları" kurulacak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türkiye genelindeki tüm illerde iftar sofraları kuracak.
Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 81 ilde iftar sofrası Ramazan ayı boyunca Vakıflar Genel Müdürlüğü, 81 ilde vatandaşlara iftar yemeği verecek. Bu, dayanışma ve paylaşma kültürünü güçlendirmek ve gelecek nesillere aktarmak için yapılan bir çalışmadır.
81 ilde 1 dakika hayat durdu. Okullarda şehit için saygı duruşu Irak’ın kuzeyindeki çatışmada PKK’lı teröristlerle karşılaşan ve dokuz askerin şehit olduğu olay sonrasında Türkiye yas tutarken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararıyla 81 ildeki tüm okullarda şehitler anısına bu sabah bir dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.
Yılbaşı öncesi 81 ilde gıda ve alkol denetimi Yılbaşı yaklaşırken, 81 ilde marketler, kuru yemişçiler ve restoranlar Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerince denetlendi.
Yerlikaya duyurdu. 81 ilde Çember-8 Operasyonu: 4 bin 951 firari yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dört günde 81 ilde gerçekleşen Çember-8 Operasyonları’nda aranan 4 bin 951 kişinin yakalandığını duyurdu.
Depremzede çocuklardan örnek davranış Depremzede çocuklar İzcilik kampında 1000 tohumu toprakla buluşturarak örnek bir davranış gösterdiler.
81 ilde 'çengel' operasyonu: 216 gözaltı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, alkollü içki kaçakçılığı ve sahteciliğin önlenmesine yönelik 81 ilde eş zamanlı operasyon yapıldığını söyledi.
İYİ Parti'den 81 ilde eş zamanlı eylem İYİ Parti, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının bugün başlaması nedeniyle 81 ilin tamamında eş zamanlı eylem yaptı.
81 İl Valiliğine ‘2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Öncesi’ genelgesi İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri" konulu genelge gönderdi.
Sağlık Bakanlığı'ndan ‘kızamık’ alarmı. 81 ile yazı gönderildi Sağlık Bakanlığı'ndan “kızamık” alarmı geldi. Sağlık Bakanlığı’nın konuya ilişkin 81 ilin il sağlık müdürlüklerine yazı gönderdiği bildirildi.
81 ilde düzensiz göç uygulaması İçişleri Bakanlığı, 81 ilde düzensiz göçle mücadele kapsamında gerçekleştirilen uygulamada 839 düzensiz göçmen yakalandığını, 2'si yabancı uyruklu 17 organizatörün gözaltına alındığını duyurdu.
81 ilde düzensiz göç uygulaması! 839 kişi yakalandı İçişleri Bakanlığı, 81 ilde düzensiz göçle mücadele kapsamında gerçekleştirilen uygulamada 839 düzensiz göçmen yakalandığını, 2'si yabancı uyruklu 17 organizatörün gözaltına alındığını duyurdu.
81 ilde ekmeğe dev zam geliyor Ekmek de lüks oluyor alırken eliniz titreyecek. Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, fırıncıları sağlanan un destiğinin kaldırıldığını maliyetleri karşılayabilmek için Türkiye genelinde bir ekmeğin en az 10 TL olması gerektiğini belirtti.
"Uzman Eller Projeleri" için başvurular başladı Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığınca 81 ilde yürütülen "Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projeleri" 2023 yılı başvuruları başladı.
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile eğitim öğretim genelgesi İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının İkinci Yarısında Alınacak Asayiş ve Trafik Tedbirleri” ile ilgili genelge gönderildi.
12'si yabancı uyruklu 18 organizatör gözaltına alındı 1141 düzensiz göçmen yakalandı Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile etkin mücadele amacıyla 81 ilde 32 bin 719 personelin katılımıyla gerçekleştirilen 'Huzur- 2022/7' uygulamasında, 12'si yabancı uyruklu 18 organizatör gözaltına alındı, 1141 düzensiz göçmen yakalandı.
Fırına giden kapısından dönecek. Prof. Dr. Bülent Gülçubuk açıkladı Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar, ekmek fiyatlarına vuracak. Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, "Eğer buğday fiyatlarında bir dengeleme sağlanmazsa ekmeğe yüzde 40-50 zam gelecektir" dedi.
Ekmeğe 6 ayda üçüncü zam. Olan yine dar gelirliye oldu Unun çuvalının 400 TL'ye satılacak olmasının ardından 81 ilde ekmeğe yüzde 53 zam yapılması ön görülüyor. İstanbul’da Kasım ayında 2,5 TL’ye satılan ekmek şimdi 4 TL’ye satılıyor. Dar gelirli için fırın ekmeği yemek de lüks oldu.
CHP'den 81 ilde ortak Canan Kaftancıoğlu açıklaması CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezasının onanmasının ardından CHP'nin 81 il örgütü ortak bir basın açıklaması yayımladı.
Kamu personeli olmak isteyen 95 bin engelli sınava girdi Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 81 ilde 94 sınav merkezinde yapıldı. Bu yılki sınava 95 bin 17 aday başvurdu. İstanbul'da sınava giren adaylara aileleri eşlik etti. Diğer sınavların aksine bu sınava geç kalan aday olmadı.
Bakan Soylu'dan 81 ilin valileriyle toplantı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da 81 ilin valileriyle toplantıda bir araya geldi.
İçişleri Bakanlığı duyurdu! 81 ilde eş zamanlı Alkol operasyonu başladı. 14.00-19.00 saatleri arasında… İçişleri Bakanlığı, "Alkol" operasyonu kapsamında 23 bin 103 adreste arama başlatıldığını duyurdu.
Tarih belli oldu 81 ilde başlıyor. Belediye başkanlarının karnesi çıkacak AKP Yerel Yönetimler Başkanlığı, önümüzdeki haftadan itibaren şehir ziyaretlerine başlıyor. Ziyaretlerde, belediye başkanlarının karnesi çıkarılacak, rapor Erdoğan’a sunulacak.
Sağlık Bakanlığı'ndan bayram genelgesi. 81 ile gönderildi Sağlık Bakanlığı'nca 81 ilin sağlık müdürlüğüne gönderilen genelge ile bayram tatilinde artması muhtemel iş yükünü karşılayabilecek nitelik ve kapasitede acil servislerde gerekli tedbirlerin alınması istendi.
Bugün 'Dinamik Denetim Süreci' başlatıldı İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine yeme içme yerlerine yönelik olarak bugün gerçekleştirilecek 'dinamik denetim' ile ilgili genelge gönderdi. Genelgede, kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için 'Dinamik Denetim Süreci' başlatıldığı hatırlatıldı.
Pakdemirli açıkladı. Yarın başlıyor Gelen son dakika haberine göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Mazot gübre desteğini yarın itibariyle 81 ilde ödemeye başlayacağız. Toplam 2 milyon 103 bin 884 çiftçimize, 4 milyar 79 milyon 656 bin 503 lira destek ödemesi yapacağız.” açıklamasında bulundu.
Kahvaltıda hangi ilde ne yemeli liste açıklandı Yemek üzerine paylaşımlar yapan Lokma Dergisi Türkiye'nin kahvaltı haritasını çıkardı.
İçişleri'nden 81 ile yeni yılbaşı genelgesi İçişleri Bakanlığınca valiliklere gönderilen genelgede, kalabalıkların kontrolsüz şekilde bir araya gelmesine neden olacak yılbaşı partilerinin yapılmamasının tercih değil zorunluluk olduğu belirtilerek, konaklama tesisleri ve kiralık villa benzeri yerler dahil hiçbir mekanda yılbaşı partisi veya kutlaması yapılmasına izin verilmeyeceği kaydedildi.
3 ay daha yasaklandı. İçişleri Bakanlığı yeni korona virüs genelgesini 81 il valisine gönderdi İçişleri Bakanlığı 81 il Valiliğine “Geniş Katılımlı Etkinliklerin Ertelenmesi” konulu genelge gönderdi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge. 81 ile gönderildi Gelen son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Covid-19 tedbirleri denetimi” konulu genelge gönderdi. Denetimler sırasında vatandaşlara yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek.
Maske takmayanlar bu sefer yandı: Bakanlık 81 ile gönderdi İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İle gönderilen genelgede, maskesiz dolaşan vatandaşların, il/ilçe salgın denetim merkezlerine ihbar edileceğini belirtti.
Bakan Koca bir kez daha uyardı: Kelimeleri bu kez seçerek kullandı: 81 İle uyarı gönderildi Bakan Koca, korona virüste son durumu açıkladı.
Ünlü spor spikeri Ercan Taner’den 81 ile büyük müjde… Herkes bu müthiş projeyi konuşuyor Ünlü spor spikeri Ercan Taner, TFF'nin küme düşmeme kararıyla dalgasını geçti. Taner, TFF Başkanı Nihat Özdemir’in Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig’de küme kaldırıldığını ve önümüzdeki sezon ligin 21 takımla oynanacağını esprili bir biçimde ele aldı.
Normalleşme için önemli adım: Pazartesi uygulamaya başlanıyor, 81 ilde uygulanacak Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, koronavirüse karşı bağışıklık oranlarını verecek antikor testlerinin 81 ilde pazartesi günü yapılmaya başlanacağını söyledi.