Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Abdullah ŞAŞKIN

Abdullah ŞAŞKIN

Başakşehir pes etmedi turladı

Başakşehir pes etmedi turladı

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Başakşehir, Ankaragücü'nü eleyerek adını finale yazdırdı.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan maç 1-1 eşitlikle sona erdi. Ev sahibi ekip 11. dakikada Ali Sowe ile öne geçti. Medipol Başakşehir 61. dakikada Serdar Gürler ile eşitliği yakaladı. Baskısını arttıran başkent ekibi 90. dakikada Chatzigiovannis ile golü buldu ve maçı uzatmalara taşıdı. Uzatma dakikalarında Başakşehir, 111. dakikada Keny'nin golüyle yeniden eşitliği buldu. Mücadelede başka gol çıkmadı ve maç 2-2 sona erdi.
İlk maçı 1-0 kazanan Medipol Başakşehir bu sonuçla adını finale yazdırdı. Böylece Sivasspor'u saf dışı bırakan Fenerbahçe'nin rakibi oldu.
ANKARAGÜCÜ 10 KİŞİ!
Ankaragücü'nde Nihad Mujakic, 96. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Ankaragücü'nde Taylan Antalyalı ve Pedrinho, sakatlığı sebebiyle maçta forma giyemedi. İlk maçta kırmızı kart gören Ahmed Touba da müsabakada yer alamadı.
İKİNCİ KEZ FİNALDE
Medipol Başakşehir, rakibini eleyerek tarihinde ikinci kez finale kaldı. Turuncu-lacivertli takım, 2016-2017 sezonunda finalde Konyaspor ile karşılaşmıştı. Normal süresi ve uzatma bölümü golsüz berabere biten maçı, Konyaspor penaltı atışları sonucunda 4-1 kazanmıştı.
MKE Ankaragücü, 32 yıldır kupada finale kalamıyordu. Başakşehir'e kaybeden başkent ekibi bu hasreti 33 yıla çıkardı. Sarı-lacivertliler, son olarak 1990-1991 sezonunda Türkiye Kupası'nda final oynamış ve Galatasaray'a kaybetmişti.

Yazarın Diğer Yazıları