Büyük balık, küçük balık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Giresun AKP il kongresinde şunları söylüyor:

"2019'a kadar çok büyük gayret bekliyorum. 2 ilçe dışında Giresun'un bütün ilçeleri AK Parti'nin mi? Şimdi hedef inşallah 2019 Mart'ında tüm ilçelerin belediye başkanlıklarını kazanmak. Giresun halkı buna hazır. Biz hazır mıyız? Bu sesle olmaz, yürekten yürekten, ciğerden..."

Salon ayağa kalkıyor haykırıyor: "Hazırız... Hazırız... Hazırız..."

2014 yerel seçimi Giresun'da nasıl sonuçlanmıştı dersiniz?

Giresun'un 16 ilçesinden 14'ünü AKP alırken Piraziz'i CHP, Doğankent'i ise MHP kazandı.

Peki, MHP seçmenine, ülkücü iradeye ve hatta Devlet Bahçeli'ye soruyorum, bu nasıl ittifak?

AKP Genel Başkanı Erdoğan sadece Giresun'da değil gittiği her il kongresinde partisinin o ildeki tüm ilçe belediye başkanlıklarını kazanması için çalışılması gerektiğini vurguluyor.

"Büyük balık küçük balığı yutar" sözü için anlaşılan o ki, Erdoğan ve AKP kolları sıvadı.

MHP için defalarca yazdım bilirsiniz "ittifak değil iltihak" diye.

AKP ve Erdoğan her il kongresinde bu hedefi koyuyor, gözünü MHP'li belediye başkanlıklarına dikiyor.

2019 Mart ayında yapılacak yerel seçim MHP'nin 16 Nisan'dan sonra yaşayacağı en büyük yıkım olacak ki bu hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat koyuyor.

MHP Genel Başkanı ve yeni seçilen yönetimi görmüyorlar mı?

Görmüyor, anlamıyorlarsa ben anlatıyorum işte.

AKP'nin MHP ile ittifak projesi çerçevesinde MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı çıkartmaması ve 16 yıllık AKP iktidarına tam destek vermesinin MHP'yi giderek tabela partisi yaptığını MHP seçmeni görüyor.

"Madem ittifak var, madem AKP'den iş, aş bekliyoruz o zaman neden MHP'ye oy verelim? Doğrudan AKP'ye oy veririz" derse haksız mı olur MHP seçmeni?

Erdoğan'ın Giresun'da ortaya koyduğu net tavır MHP'li belediye başkanlıklarını da AKP'li yapma hedefi değil AKP teşkilatlarına verdiği talimatıdır.

Sadece Erdoğan mı? Hayır, Başbakan, bakanlar bu çalışmayı yapıyor.

Bakın Manisa'nın MHP'li Belediye Başkanı Cengiz Ergün 21 Aralık 2017'de AKP Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ı nasıl eleştirmişti:

"2019 yılında tamamen Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olma telaşına sokmuş kendini. Bunu her yerde empoze etmeye çalışıyor. Bu kadar da iddialıyım. 2019 yılında Selçuk Özdağ'ı AK Parti'den Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapmazlar. Bu kadar açık ve net Selçuk Bey bunu iyi öğren."

Başbakan Binali Yıldırım 4 Mart'ta katıldığı toplantıda AKP'lilere aynı Erdoğan'ın yaptığı gibi, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığını istiyorum" diye talimat verdi.

MHP'li Başkan Cengiz Ergün hemen haklı bir tepki gösterip şunları söyledi:

"Çok açıkça söylüyorum. Tüm kapılar kapanmaya başlandı. Tamamen engellemeye başladılar. İttifak yukarıda var da tabanda yok. Manisa'da o yönde bir intiba göremiyorum, siyasi olarak. Başbakan Yıldırım, 'Manisa'nın anahtarını istiyorum' dedi. Nasıl ittifak bu!"

MHP'li başkan, "nasıl ittifak bu?" diye soruyor ama 12 gündür MHP Genel merkez yönetiminden de Devlet Bahçeli'den de "tık" yok.

MHP kapısı duvar, Manisa Belediyesinin MHP'li başkanı dahi bu duvarı aşamıyor çünkü MHP artık siyaseten AKP ile bütünleşti.

MHP için artık hedef CHP, Saadet ve İYİ Parti'yi eleştirmek.

MHP'yi yok etme pahasına, Bahçeli için ise hedef, iktidar olmak, belediye başkanlarını kazanmak değil, AKP'nin başarısı için çalışmak, 3 muhalefet partisine hücum etmek ve Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçtirmektir.

Ey MHP'liler ben sizlere sadece net fotoğrafı yansıtıyorum ki, kızsanız da üzülseniz de gerçek siyasi tablo budur.

Yazarın Diğer Yazıları