ABD ve İsrail’e meydan okuyan fotoğraf. HAMAS’la Hizbullah bir araya geldi

ABD ve İsrail’e meydan okuyan fotoğraf. HAMAS’la Hizbullah bir araya geldi
Hizbullah'ın Genel Sekreteri Nasrallah, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Nahhale ve HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Aruri ile Lübnan’da görüştü. Fotoğraf karesi adeta ABD ve İsrail’e meydan okuma olarak yorumlandı.

İsrail ile HAMAS arasında şiddetlenerek devam eden çatışmalarda tüm dünyanın gözü gerçekleştirilecek olan kara harekatına çevrilmiş durumda. Kamuoyu harekatın ne zaman gerçekleşeceğini merakla beklerken, İsrail’in en büyük korkularından bir tanesinin Hizbullah olduğu ve bu sebeple harekatın ertelendiği iddia ediliyor.

Bu iddialar gündemdeki yerini korurken, Lübnan’da önemli bir görüşme gerçekleşti. Hizbullah'ın resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, Nasrallah'ın, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale ve HAMAS Siyasi Büro Başkanı Yardımcısı Salih el-Aruri ile yaptığı üçlü görüşmeye ilişkin bilgi verildi.

Görüşmede, HAMAS'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısı ve Lübnan-İsrail sınırındaki çatışmalar başta olmak üzere Gazze'de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'in Gazze ve Filistin'e yönelik acımasız saldırısının durdurulması için direniş cephesinin bu hassas süreçte gerçek zaferi elde etmek adına yapması gerekenler değerlendirildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, görüşmede, gelişmelerin günlük olarak takip edilmesi ve daimi koordinasyon içerisinde kalınması konusuna vurgu yapıldığı aktarıldı.

Hizbullah lideri Nasrallah, İsrail-Filistin çatışmasının başladığı 7 Ekim'den bu yana ilk defa HAMAS ve İslami Cihad'ın üst düzey yetkilileri ile bir araya geliyor.

screenshot-4.png

İlgili Haberler