Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yeni asgari ücretin %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacağını belirterek, "Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

erdogan1111.jpg

ASGARİ ÜCRET 17 BİN 2 LİRA OLARAK AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yaptığı açıklamada, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Işıkhan açıklamasında, 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacağını ve bu rakamın yıl boyunca geçerli olacağını belirlenen asgari ücretin 700 lirasının devlet tarafından ödeneceğini açıkladı.

"BEKLENTİMİZ 18 BİN LİRAYDI"

İşçi tarafını temsil eden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise yaptığı açıklamada, beklentilerinin 18 bin lira ve yılda iki zam olduğunu açıkladı.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay açıklamasında "İki saat öncesine kadar resmi rakam söylemedik. Talebimiz 18 bin liraydı ve yılda iki kere müzakerenin yapılmasıydı. Fiyat artışları ortada. Ama anlaşılan rakam 17 bin lira. Enflasyon durmadığı sürece bir kereyle asgari ücret talebini yerine getiremeyiz." dedi

İlgili Haberler