Fenerbahçe'nin yeni transferi Willian Arao

Fenerbahçe'nin yeni transferi Willian Arao

Fenerbahçe; Lincoln Henrique, Emre Mor, Tiago Çukur, Bruma ve Joshua King transferlerinin ardından Brezilya ekibi Flamengo''nun 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Willian Arao''yu da renklerine bağlıyor.
Sarı lacivertli kulüp, Brezilyalı orta saha için 2 milyon Euro bonservis ödeyecek. Oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzalayacak olan Fenerbahçe, futbolcuya da senelik 1.2 milyon Euro verecek.

FUTBOLA 8 YAŞINDA BAŞLADI

Arao, futbola 8 yaşında Sao Paulo altyapısında başladı. Daha sonra Corinthians altyapısında da görev yapan Willian Arao; ilerleyen yıllarda Portuguesa, Corinthians, Chapecoense, Atlético Clube Goianiense ve Botafogo formalarını da terletti.
Deneyimli ön libero, Ocak 2016''dan bu yana Flamengo''da forma giydi.

JORGE JESUS''LA ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Kariyerinde 371 maça çıkan Willian Arao, 30 gol ve 25 asistlik bir performans sergiledi. 1.81 boyundaki futbolcu, Brezilya Milli Takımı ile de 1 maçta forma giydi. Arao, teknik direktör Jorge Jesus ile Flamengo''da birlikte şampiyonluk yaşadı.
Flamengo Kulübü futbolcusuna, bir efsaneye veda eder gibi veda etti. Ülkesi ve Flamengo''da çok sevilen bir oyuncu olduğunu dile getirmekte de fayda var...

HEM 6 NUMARA HEM STOPER OYNUYOR

Dilerseniz şimdi Arao''nun olumlu ve olumsuz özelliklerine değinelim...
+ Willian Arao, sahada hem 6 numara hem de stoper olarak görev yapabiliyor. Stoperlerin arasına kadar çekilip geriden oyun kurma özelliğine sahip... Hull City maçını hatırlayacak olursanız Jesus, İsmail Yüksek ve Crespo''yu bu görev için kullanmıştı.
+ 2020 yılında Rogerio Ceni ile teknik direktörü olarak görev yapan Arao, stoper mevkiinde o dönem oynamaya başlamıştı.

DİL BARİYERİ YOK, HOCA İLE TANIŞIYOR

+ Portekizce bilen ve bu sebeple teknik heyetle arasında dil bariyeri bulunmayacak olan Arao''nun uyum süreci Jorge Jesus faktörü sebebiyle kolay aşılabilir. Birlikte geçmişte Flamengo''da zaferler elde eden ikili, şimdi benzerini Fenerbahçe''de tekrar etmeye çalışacak.

1 VE 2. BÖLGE GEÇİŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRIR

+ Arao oyunun biraz daha defansif yönünde etkin olduğu için skor katkısı pek üst düzey değil. Ancak deneyimli futbolcu, özellikle 1. ve 2. bölge arası geçişleri, hatta yer yer direkt 3. bölgeye geçişleri kolaylaştırabilecek bir yapıya sahip... Bunu da gerek attığı uzun paslar, gerekse kendisi top sürüp oyun kurarak yapabiliyor.

2018''DE OLYMPIAKOS''A TRANSFERİ YATTI

- Arao, 2018 yılında ülkesi Brezilya''dan ayrılıp Olympiakos ile anlaşacaktı. Aslında anlaşma tamamlanmıştı. Fakat oyuncuya yapılacak ödeme şeklinde söz kesilemediği için bu transfer gerçekleşmedi. Arao için, eksi diyebileceğimiz bir özellik bugüne dek hiç ülkesi Brezilya dışında bir kulüpte forma giymemiş olması...

OYUN İÇİNDE KOPMALAR YAŞAYABİLİYOR

- Takımında kaptanlık görevi yapsa dahi oyun içerisinde duygusal reaksiyonlar veya ani tepkiler verebiliyor. Arao''nun belki de en negatif ve takımın genelini olumsuz etkileyen özellikleri yaşadığı konsantrasyon kopmaları diyebiliriz. Bu noktada özellikle iç sahada taraftar desteği kendisi için önemli bir rol oynayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları