Fenerbahçe Hatayspor karşısında 3 puana nasıl ulaşır

Fenerbahçe Hatayspor karşısında 3 puana nasıl ulaşır

Bir kısım susturmaya çalışıyor ama sesleri kısık kalıyor. Bu da ister istemez sahadakileri etkiliyor... 12 numara taraftarın adıdır. Onun için 12 numara dikkat! Sesiniz daha gür çıkmalı.

Maç boyunca destekleyin takımınızı bakın ne olacak? Eğer beğenmediğiniz bir şey varsa, bunu da dile getirecekseniz maç sonunu bekleyin. Taraftarlık, 12 numara olmak budur. "İyi gününde, kötü gününde" diye bağırmıyor musunuz sık sık. İyi günde herkes taraftar olur. Önemli olan bunu kötü günde göstermek, takımın düzlüğe çıkmasında pay sahibi olmaktır.

Fenerbahçe, Hatayspor''la oynayacak bugün. Hatayspor ligde enteresan sonuçlar alabilen bir takım. Bir bakmışsınız gol olup yağıyor, bir bakmışsınız kalesinde gol yağmuru görüyor. Hızlı oyuncuları var. Hızlı oyuncuları var ama defansında zaafları da var.

Peki Fenerbahçe nasıl kazanır? Bir takımın ruhu vardır. Bu ruh da içindeki futbolcuların hırsıdır, takıma bağlılığıdır, renklere olan aşkıdır. Bu ruha sahip futbolcunun maç içindeki ateşlemesi arkadaşlarını da ayağa kaldırır, işin rengini değiştirir. Fenerbahçe''de bu ruh en fazla Ozan''da var. Ozan''ın dönüşü artık fark edilmeli.

Liderliğini göstermeli, kendi içindeki hırsı, forma aşkını arkadaşlarına da aşılamalı. Fenerbahçe''de sakatlıkları bulunan Filip Novak, Luiz Gustavo, İrfan Can Kahveci ve Kim Min-Jae''nin yanı sıra sarı kart cezalısı Ferdi Kadıoğlu, bu maçta forma giyemeyecek.

Mesut Özil de her zaman olduğu gibi yine yok. Ama olan futbolcuların takımı galibiyete taşıyacak gücü olduğunu görüyorum, Fenerbahçe''yi maçın favorisi olarak gösteriyorum.

İsmail Kartal''ın futbol bilgisine laf yok. Oynatmak istediği oyun şekli de öyle. Hücum futbolunu tercih ediyor. Bu iyi. Ama sanırım bunu futbolcularına yeteri kadar anlatamıyor.

Maç öncesi konuşma çok önemli. Bunu daha ateşli yapması, futbolcuları sahaya öyle sürmesi gerekiyor. Kartal''ın santrforda yine Valencia''yı oynatmasını bekliyorum. Valencia''ya arkasında oynayanların daha çok destek vermesi, ileri çabuk çoğalmaları şart. Orta sahada da bir sorun yok.

Crespo, Ozan, Mert Hakan birbirlerini tamamlayabilecek nitelikteler. Ozan''ın driplinglerle rakip savunmanın kurgusunu bozması yüksek olasılık. Osayi Samuel''in daha çok bindirme yapması, Pelkas''ın şut denemelerinden vazgeçmemesi gerekiyor.

Hatayspor''un da yetenekli ve çalışkan oyuncuları var. Gününde olduğunda Riberio çok etkili oluyor. El Kaabi için de dikkatli olunmalı..

Güzel bir maç olmasını bekliyorum. Fenerbahçe''yi de favori olarak görüyorum. Kazanabilir. Tabi taraftarı(!) izin verirse.  

Yazarın Diğer Yazıları