Hakemler taraf tutacak mı. Fenerbahçe nasıl oynamalı

Hakemler taraf tutacak mı. Fenerbahçe nasıl oynamalı

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında bu akşam Polonya’da Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’e konuk olacak Fenerbahçe cephesinde maç öncesi endişeye yol açabilecek haklı gerekçeler var.

1- VAR UYGULAMASI YOK
Temsilcimiz Fenerbahçe’nin bu akşam oynayacağı karşılaşmada VAR Sistemi uygulanmıyor. UEFA, tartışmalı kararlara ışık tutan bu sistemi grup etabı öncesindeki hiçbir maçta uygulamıyor. Buna gerekçe olarak da ön eleme ve play-off etaplarında yer alan takımların tümünün statlarında VAR uyumlu alt yapı sistemi bulunmaması gösteriliyor.

2- HER ŞEY HAKEM EKİBİNİN İNİSİYATİFİNDE
VAR Sistemi olmaması nedeniyle her şey orta hakem ve ekibinin inisiyatifinde olacak. Mücadeleyi İsveçli hakem Glenn Nyberg ve ekibi yönetecek.

3- DİPLOMATİK KRİZDE OLDUĞUMUZ İSVEÇ’TEN ATAMA…
Yukarıda belirttiğimiz üzere maçın hakemleri İsveçli… Geçmişte gerek kulüp, gerekse A Milli Takım düzeyinde diplomatik açıdan krizde olduğumuz ülkelerden yapılan atamalarda ülke olarak ciddi problemler yaşadığımız noktalar gerçekleşti. Fenerbahçe taraftarının aklında soru işareti olan bir diğer konu da bu oldu.

4- DİNAMO KİEV BAŞKANI VE KARDEŞİ…
Geçtiğimiz günlerde Ahmet Ercanlar’ın kamuoyuna taşıdığı üzere; UEFA''da çok uzun yıllar yönetim kurulu üyeliği yapan Hryhory Surkis ve Dinamo Kiev başkanı Ihor Surkis kardeş. Bu ikili Ukrayna''da olduğu kadar Avrupa Futbol''unda çok etkili… Başkan Surkis hakkında geçmişte adının karıştığı; hakemlere rüşvet verme, UEFA’dan gelen paraları kendi hesabına aktarma gibi iddialardan ‘üzeri örtülen’ suçlamalar var.

5- ‘MANEVİ RÜZGÂR’ SAVAŞ MAĞDURU KİEV LEHİNE
Ukranya ile Rusya arasındaki savaş dolayısıyla maçını Polonya’nın Lodz şehrinde oynamak zorunda kalan Dinamo Kiev hem futbolseverlerin sempatisini hem de pozitif karar mekanizmasını arkasına almış durumda… Avrupa, ‘peri masalı hikâyeleri’ yaratmayı sevdiği için karşılaşma öncesi ‘manevi rüzgâr’ da Ukrayna ekibinden yana esiyor.

FENERBAHÇE’NİN KALİTE VE TECRÜBESİ VAR
Tüm bu olumsuz durumlara rağmen; Fenerbahçe’nin kadro kalitesi ve özellikle teknik direktör Jorge Jesus’un Şampiyonlar Ligi deneyimi, bir nebze olsun sarı lacivertli taraftarların yüreğine su serpiyor.
Fenerbahçe ilk etapta Polonya’dan gol yemeden dönmeyi ve akabinde İstanbul’da rakibinin fişini çekmeyi planlıyor.

Yazarın Diğer Yazıları