iPhone'lar ile nasıl daha iyi fotoğraf çekilir? İşte uygulanacak 5 yöntem

iPhone'lar ile nasıl daha iyi fotoğraf çekilir? İşte uygulanacak 5 yöntem
Apple cihazların kamera kaliteleri kullanıcılar tarafından beğenilirken kameraların kullanıcılara sunduğu özellikler sayesinde profesyonel fotoğraflar çekmek mümkündür. İşte 5 adımda iPhone cihazlarla daha iyi fotoğraf çekme yöntemi...

Apple cihazlar akıllı telefon kullanıcıları tarafından oldukça popülerdir. İstatistiklere göre akıllı telefon piyasasında en çok kullanılan cihazların başında gelen Apple''ın tercih edilme sebeplerinin başında da kamera kalitesi yer almaktadır. Peki profesyonel kameralar tarafından çekilmiş gibi görünecek bir fotoğraf nasıl iPhone telefonların kamerasıyla çekilir?

iPHONE İLE PROFESYONEL FOTOĞRAF ÇEKİMİ NASIL YAPILIR

1- IZGARA

Izgara, akıllı telefonlarda varsayılan olarak kapalı bir şekilde gelir. Bu ayar aktif hale getirdiğinde kamera arayüzünde dikey ve yatay olarak iki çizgi yer alır. Bu çizgiler, kamera açısını daha dengeli ve orantılı hale getirmeye yardımcı olur. Ayrıca çizgiler sayesinde doğru açıyı yakalamak da mümkündür.

2- PRORAW VE PRORES

iPhone 12 Pro’dan itibaren kullanıcıların kamera uygulamasında ProRAW formatında görüntü yakalamasına izin verir. RAW dosyaları, fotoğrafın her yönünü düzenlemeyi daha kolay bir hale getirir. Bu sayede kötü görünen bir fotoğrafı, etkileyici olmasa da kullanışlı bir şeye dönüştürülebilir.

3- MAKRO KONTROLÜ

iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max ve iPhone 14 Pro’da yer alan makro fotoğraf özellik sayesinde daha iyi yakın çekimler yapmak mümkündür. Ultra geniş lenste yer alan bu mod, telefon ile işaret edilen nesne arasındaki mesafeye göre otomatik bir şekilde açılır. Makro düğmesine dokunarak otomatik makro geçişi kapatılabilir.

4- ÖN KAMERAYI YANSIT

iOS 14 ve sonraki sürümlerde fotoğrafı kamera kadrajına çekmek için “Ayna Modu”nu kullanarak özçekim yapılabilir. Bunun için de “Ön Kamerayı Yansıt”ı açmak gerekiyor. Ayarlar > Kamera’ya giderek ilgili ayarları açılır.

Bu özellik iOS 14 ve sonraki sürümlerin yüklü olduğu iPhone XS, iPhone XR ve sonraki modellerde yer alıyor. iPhone 6 ile iPhone X arasında bir modele sahip bu ayar, “Ön Fotoğrafı Yansıt” adıyla karşınıza çıkar. Ancak sadece fotoğraf çekmek için kullanılır.

5- FOTOĞRAFİK STİLLER

iPhone 13, iPhone SE (3.nesil) ve sonraki modellerde Fotoğrafik Stiller’i kullanarak görüntülerin görünümünü kişisel hale getirmek mümkün. Stili ayarlamak için yapmak gerekenler şu şekilde:

-Kamera uygulamasından Ayarla kısmına dokunulur.

-Farklı stillere göz atılır.

-Stili Kullan seçeneğine dokunulur.

Tüm bun adımları yaptıktan sonra stili fotoğraf çekmeye başlamadan önce ayarlamak unutmamalıdır. 

İlgili Haberler