Kılıçdaroğlu esti gürledi…

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sabah kahvaltısına gittim ama öyle bir tepki fırtınasına yakalandım ki sormayın.

AKP iktidarı, 16 yıldır Kılıçdaroğlu tarafından bugüne kadar çok sert ve ağır şekilde eleştirilmedi.

Kılıçdaroğlu'nu CHP kurultayındaki rakipleri konusunda son derece rahat gördüm.

Sanki Kurultay yokmuş, ya da yapılmış da Kemal Bey yeniden seçilmiş gibi rahat tavır içindeydi.

Tabii bu tür kahvaltılı basın toplantılarına da karşıyım. Baktım neredeyse tüm medya mensupları kahvaltı tabaklarının ancak yüzde 10'unu tükettiler.

Sabah 10:00'da kahvaltı gazeteciler için çok geç bir saat. Erken kalkar rakip gazete televizyon ve ajansları izler kahvaltıyı erken yaparız.

Siyasi üslup bugün Türkiye'de en önemli sorun ki Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişinin sokakta bile kullanılmayacak ağır kelimeler kullanmasından çok rahatsız.

Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan Lale Karabıyık ve TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na eşlik ederlerken, basın müşaviri Okan Konuralp'in meslektaşlarına yaptığı ev sahipliği de dikkat çekti.

Havuz medyası sohbete davet edilmezken gazetelerin ve televizyonların Ankara Temsilcilerinden oluşan 24 gazeteci ile 10'a yakın kameraman basın toplantısını takip etti.

Basın toplantısının yapıldığı otelin güvenlik önlemleri de verdikleri kahvaltı da görülmeye değerdi.

Gazeteciler ile girişte tek tek el sıkışan Kemal Bey çıkışta konuklarını yine tek tek yolcu etti ve kameraman meslektaşlarımızı da el sıkarak uğurladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özel bir söyleşi yapmak istiyordum ki araya bu kahvaltı girince kurultay öncesi yapıp yapamayacağımızı çıkışta sordum.

Kurultay çalışmaları nedeniyle çok yoğun görüşme trafiği olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bu hafta sonunu atlatalım, bir araya geleceğiz" diye yanıt verdi.

Yazarın Diğer Yazıları