Korkunun ecele faydası yok İYİ Parti iyi geliyor

Kurulmaya karar verildiği günden bu yana, daha adı sanı belli olmadan hedef yapılan İYİ Parti'ye hücum dört bir yandan başladı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AKP'lilerin CHP dışında yeni bir hedefleri daha oldu İYİ Parti.

CHP'nin 15 yıldır tek başına iktidar olan AKP tabanından oy alma ihtimali olmadığı açık.

AKP'nin de kemikleşmiş CHP tabanından oy alma ihtimali yok denecek kadar az.

Peki, Erdoğan ve AKP'liler neden koro halinde varsa CHP yoksa CHP'ye hücum ediyorlar.

Yanıtı basit, AKP'lilerin seçmen kitlesi CHP yani sol, yani sosyal demokrat karşıtı. AKP'liler CHP'ye hücum ettikçe seçmenleri seviniyor, Erdoğan'a daha çok bağlanıyorlar.

CHP ise AKP'nin bu oyununa kapılmış gidiyor ki her gün ortaya atılan suni gündemlerle siyaset yapmaya çalışıyor.

CHP'nin seçmen tabanını genişletme, oy kullanmayan milyonları etkileyip oylarını alma, üye sayılarını artırma, Erbakan modeli gibi sokak sokak, cadde cadde, belde belde, köy köy, mahalle mahalle, ilçe ilçe, il il örgütlenerek tabana yayılma hedefi, çabası hatta çalışması yok.

Ama İYİ Parti Türkiye'nin ilk partisi CHP gibi değil.

Meral Akşener ve arkadaşlarının hedefi CHP'nin yapamadığını başarmak yani Türkiye genelinde Erbakan modeli ile örgütlenmektir.

Koray Aydın kolları öyle bir sıvadı ki günde 2-3 saat uyuduğunu sanıyorum. Çalışma ofisi benim oturduğum cadde üzerinde ve binasının önü 24 saat araçlarla dolu, ışıkları sabaha kadar yanık.

"Her partiden var ama en çok AKP'den katılım var İYİ Parti'ye. Merkez parti olarak tüm siyasi partilerden gelen vatandaşlarımıza kapımız açık. Türkiye'nin sorunlarının çözümünü, bölünmez bütünlüğünü, yurtta ve uluslararası alanda itibarını zirveye taşıyacak herkese kapımız açık. Türkiye'nin ve Türk vatandaşlarının umudu haline gelecek olan İYİ Parti'yi tüm Türkiye'de örgütlemek için çalışıyoruz" diyor.

İYİ Parti'ye vatandaşların teveccüh göstermesi ve akın akın üye olmaya, teşkilatlarında görev almaya çalışması elbette her partiyi rahatsız ediyor.

Ama asıl rahatsız olan kuşku yok ki AKP. Çünkü metal yorgunu bu partinin üyeleri, seçmenleri küskünler, kırgınlar ve kızgınlar.

Ekonomi berbat durumda zamlar yağmur gibi yağıyor, dar gelirliler perişan, esnaf, tüccar, iş adamı siftah yapamadan dükkan kapatma zorunda kalıyor.

Ankara, İstanbul ve İzmir'in en yoğun alışveriş caddelerinde iş yerleri tek tek kapanıyor.

İşsizlik en büyük yara haline geldi. Her gün bir kriz yaşanan ülkemiz Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri tarafından da eleştiri yağmuru ve baskı altında.

Bu durumda yeni arayışlara yönelen seçmen elbette İYİ Parti'den medet umacak.

AKP ve yandaşı MHP'yi rahatsız eden de İYİ Parti'nin iyi yolda olması.

MHP'yi 1 Kasım 2015 seçiminde HDP'nin dahi altına düşüren ve Meclis'e kıl payı girerek ancak sonuncu parti yapan Devlet Bahçeli 16 Nisan öncesi AKP'ye yaptığı hücumu bugün İYİ Parti'ye yöneltmeye başladı.

AKP ve MHP'nin hücumu gösterdi ki İYİ Parti iyi yolda ve çok kısa sürede zirveye yerleşecek.

Ama bilsinler ki korkunun ecele faydası yok, İYİ Parti kilitlenen Türk siyasetine iyi gelecek, Türk milletinin gözdesi olacak.

Yazarın Diğer Yazıları