Charles resmen İngiltere Kralı ilan edildi. Güzeller güzeli Diana'yı mundar etmişti

Charles resmen İngiltere Kralı ilan edildi. Güzeller güzeli Diana'yı mundar etmişti
İngiltere'de Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından Kral III. Charles'ın krallığı resmen ilan edildi. Kral'ın birinci varisi, Prens William olacak. William da babası Charles'ın eski unvanı olan 'Galler Prensi'ni kullanacak. 

Kraliçe II. Elizabeth''in 8 Eylül''de, 96 yaşında yaşamını yitirmesinin ardından İngiltere tahtının yeni sahibi Galler Prensi Charles oldu. Kral III. Charles adıyla hüküm sürecek olan yeni monark, bugün hükümet tarafından resmen tanındı.

73 yaşındaki III. Charles, tahta çıkmak için 70 yıl beklerken Galler Prensi unvanını da 64 yıl taşıyarak bu unvanı en uzun süre kullanan kişi olarak tarihe geçti. Kral, aynı zamanda tahta çıkan en yaşlı İngiliz hükümdarı olma unvanını taşıyor.

Kral III. Charles''ın ardından taht varisi olarak dün Galler Prensi unvanı verilen Prens William, onun ardından da 9 yaşındaki oğlu Prens George geliyor.

BU UNVAN DIANA İLE ÖZDEŞLEŞMİŞTİ

Charles, annesi tarafından kendisine verilen bu unvanı 1958 yılından bu yana taşıyor. Onunla evlendiğinde de Diana Galler Prensesi unvanını aldı. Bu evlilik bitti, çift boşandı. Charles daha sonra Camilla Parker Bowles ile evlendi. Camilla''nın teknik olarak Galler Prensesi olması gerekiyordu. Fakat, bu unvan Diana ile özdeşleştiğinden hiçbir zaman Galler Prensesi Camilla olarak anılmadı. Yine evlilik yoluyla edindiği Cornwall Düşesi unvanını kullandı.

İNGİLTERE TARİHİNDE ''KRAL CHARLES''LAR

İngiltere tarihinde ise tahta çıkan üç Kral Charles bulunuyor. Üçü de ya tahta çıkışıyla ya da tahttan inişiyle tarih sahnesinde yerini alıyor.

Kral I. Charles, Cumhuriyetçiler tarafından tahttan indirilip kafası kesilerek idam edilen bir kral. Aynı zamanda İngiltere tarihinde idam edilen tek hükümdar.

II. Charles ise taht 11 yıl boş kaldıktan sonra tahta çıkıp kraliyeti yeniden oluşturan hükümdar olarak biliniyor.

 

İlgili Haberler