"Sakin güç" Akşener liderlik yolunda

9 Şubat 1969 tarihinde merhum başbuğ Alparslan Türkeş tarafından kurulan Milliyetçi Hareket Partisi milliyetçiliğin bir numaralı adresi oldu.

O günden bu yana siyasi tarihimizde MHP tek başına iktidar olamadı. Ancak zaman zaman koalisyon ortaklıkları şekilde Cumhuriyet hükümetlerinde görev aldılar.

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 seçimlerine MHP, 19 yıldır görevde olan Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile girdi. İlkinde koalisyon ortağı olamayıp ikincisine HDP'nin altında milletvekili çıkarınca parti içinde muhalefet başladı.

Ve kesinleşen yargı kararı ile yarın 'Tüzük Kurultayı' toplanıyor.

Genel Merkez ve Devlet Bahçeli ise inanılmaz bir tepki içinde bu kurultayı dolayısıyla yargı kararlarını tanımıyor.

İşte bu durumu dün basın toplantısında Meral Akşener tane tane, sakin bir şekilde açıkladı.

Akşener hukuki bir boşluk yaratmamak için her türlü mevzuatın hassas şekilde uygulanacağını belirtirken, "Bu Tüzük Kurultayı hukuka yasalara uygundur. Bu yolculuk demokrasi tarihine altın harflerde yazılacak bir nottur. Adalet ve hak arama mücadelesidir" dedi.

Evet, kaybetme korkusu ile Kurultay'dan kaçan ve yargı kararına rağmen bu kez 10 Temmuz'da Kurultay kararı alan Genel Merkezi Meral Hanım şöyle eleştirdi: "Türk Milliyetçileri korku duvarını paramparça edeceklerdir. Genel merkezin söylediği 10 Temmuz Kongresi farzumuhaldir. Bir ilan dahi verilmemiştir" dedi.

Genel Merkezin yargıya başvurma ihtimaline karşılık önlem aldıklarını vurgulayan Akşener, "Usule uygun bir kurultay yapacağız. Hazirun cetvelleri, kameralar, noterler eşliğinde kayıt altına alınacak. 'Korsan Kongre' ifadesi yanlış ve hukuka uygun olmayan bir ifadedir. 595 sayısı salt çoğunluktur. Bu sayı ile toplanır. Genel delegenin salt çoğunluğu ile kararlar alınır" dedi.

Evet, MHP 47. yılında büyük bir değişime hazırlanıyor.

Meral Hanım bu değişimin bir numaralı önderi olarak ön plana çıkıyor.

Türkiye'de AK Parti'nin 14 yıllık tek başına iktidarına karşı yeni bir MHP, iktidar alternatifi olmaya hazırlanıyor.

Meral Hanım'ı basın toplantısında "sakin güç" olarak gördüm.

Liderlik yolunda ilk sınavında başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları