Sinan Ateş cinayetinde avukat Serdar Öktem tutuklandı

Sinan Ateş cinayetinde avukat Serdar Öktem tutuklandı
Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukat Serdar Öktem tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli avukat Serdar Öktem''in emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edilen Serdar Öktem soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade verdi.

Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

TUTUKLU SAYISI 18 OLDU

Avukat Serdar Öktem ile gözaltına alınan T.D. ve E.Y. daha önce tutuklanmıştı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 18 oldu.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022''de Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi''nde bir binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.

Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

MHP''NİN KİLİT İSMİ

TELE1''den Egehan Erkün''ün haberine göre ise; Öktem’in; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ve çok sayıda MHP’li isimle yan yana fotoğraflar çektirdiği ortaya çıktı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINI KAPATTI

Sinan Ateş suikastı öncesinde sosyal medya hesabını aktif bir şekilde kullanan Serdar Öktem, gözaltına alınmadan kısa bir süre önce sosyal medya hesaplarının tamamını kapattı. MHP içinden çok sayıda isimle birlikte poz veren Öktem’in arşivine TELE1.com.tr’den Egehan Erkün ulaştı.

DOĞUKAN ÇEP’İN AVUKATLIĞINI YAPTI

Avukat Öktem’in, Sinan Ateş suikastının azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan ‘Dodo’ lakaplı Doğukan Çep’in avukatlığını yaptığı da biliniyor. Çep, 2013 yılında Gülsuyu’nda öldürülen Hasan Ferit Gedik davasının firari hükümlüsü konumunda yer alıyordu.

BAHÇELİ’Yİ ÇOK KEZ ZİYARET ETTİ

Avukat Öktem’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin makamında yan yana çektirdiği fotoğraflarına TELE1 ulaştı. MHP Genel Merkezi’ni sık sık ziyaret ettiği görülen Öktem, Bahçeli’nin makamındaki fotoğraflarının yanı sıra MHP liderinin elini öptüğü anın fotoğrafını da paylaşmıştı.

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANIYLA YAN YANA

Öktem, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım ile de aynı karede olduğu çok sayıda paylaşım yaptı. Yıldırım ile Öktem’in uzun yıllardır süregelen bir samimiyeti olduğu biliniyor.

OLCAY KILAVUZ İLE DE BİR ARADA

Öktem’in, Bahçeli ile Yıldırım’ın yanı sıra MHP Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ile de aynı fotoğraf karesinde yer aldığı görüldü. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan Tolgahan Demirbaş’ın, gözaltına alındığında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz ile aynı evde bulunduğu iddia ediliyordu.

MHP BAĞLANTISI GÜÇLENDİ

Sinan Ateş suikastıyla ilgili MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk’ün tutuklanması, kamuoyunda ‘siyasi cinayet’ iddialarının gündeme gelmesine sebep olmuştu. MHP’den milletvekili adayı olan ve çok sayıda kilit isimle yan yana görülen Avukat Öktem ile Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel ve Tolgahan Demirbaş’ın tutuklanması söz konusu iddialarla ilgili yeni bir detay olarak kayda geçti.

İlgili Haberler