Tayyip Bey'in gemisi Kemal Bey'in kayığı

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü, "Bay Kemal'in kayığına binmekle" eleştirdi.

15 yıldır siyaset denizinde Türk Milletini taşıyan AKP gemisinin Rizeli kaptanı Erdoğan gemisinin "Metal Yorgunu" olduğunu resmen açıklamıştı.

Erdoğan kaptan birlikte sahip oldukları AKP gemisine Süvari olarak "kardeşim" diye övgülerle Abdullah Gül'ü atamıştı

AKP gemisinin Rizeli kaptanı Erdoğan'ın sık sık yaptığı hataları, geminin süvarisi Abdullah Gül emekli olduktan sonra zaman zaman eleştiriyordu.

Ancak süvari Gül'ün de görevde bulunurken hataları az değildi. Gemiye atanan tüm personelin Fethullah Gülen'in ekibinden seçilmesi, ülke güvenliğinin ve yargısının bu cemaate "hizmet" adı ile görevlendirilmesine süvari Gül o günlerde hiç itiraz etmemişti.

Nitekim FETÖ'cüler AKP gemisinden yayılarak 15 Temmuz'da gemiyi batırmayı, ülkeyi ele geçirmeyi hedeflediler ama sağduyulu asker, polis ve Türk halkı bunlara izin vermedi.

Rizeli Erdoğan kaptan AKP gemisinin "metal yorgunu" olduğunu resmen açıklayınca bazı değişikliklere karar vererek Kadir Topbaş ve Melih Gökçek başta AKP gemisinin sembol başkanlarını demokratik kurallara aykırı şekilde gemiden azletti.

Metal yorgunluğunun sorumluluğunu AKP gemisinin 6 başkanına yıkmaya kendi hatalarını örtbas etmeye çalıştı.

20 Temmuz'da OHAL ilan eden Rizeli kaptan Erdoğan ülkeyi de KHK'larla idare etmeye başladı ki 15 Temmuz'da sokaklara çıkan vatandaşları yargıdan korumak için çıkardığı son KHK hatalı olup da darbecilere ve teröristlere sınırsız bir dokunulmazlık getirince emekli süvari Abdullah Gül'ün itirazı geldi.

Bu eleştiriye çok kızan Rizeli Erdoğan kaptan "kardeşim, gönüldaşım" dediği emekli Süvari Gül'ü, "Biz bir yolda aynı dava arkadaşı değil miyiz? Nasıl oluyor da bir anda affedersiniz Bay Kemal'in kayığına biniyorsunuz. Bu husumet kervanına bizim dava arkadaşlarımızdan bir kısmı nasıl katıldı, nasıl katılıyor. Yazıklar olsun... Yazıklar olsun... Biz isim vermeyeceğiz ama bırakın bunu da söyleyelim" diye çok sert eleştirdi.

AKP gemisi metal yorgunu, eski süvarisi "su alıyor" diye uyarısını yapıyor ama Kasım 2019'da batma riski olan AKP gemisinin kaptanı Erdoğan hatalarında ve kararlarında ısrar ediyor.

Peki, AKP gemisinin kaptanı Erdoğan, Tuncelili kaptanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP kayığını neyle suçluyor?

Kaptan Kemal'in amacı, CHP kayığının rotası nedir?

Kemal Bey'in kayığının rotası bana göre kuşku yok ki Mustafa Kemal'in Bandırma vapurunun rotası ile aynı.

Atatürk'ün ilke ve devrimleri doğrultusunda Türkiye'yi Demokratik Parlamenter Rejim iskelesine yeniden götürmek için CHP'nin rotasını açık seçik ortaya koyuyor Kemal kaptan.

O zaman şu durum net şekilde ortaya çıkıyor:

Rizeli Tayyip kaptanın metal yorgunu AKP gemisinin rotası; tek adam rejimi iskelesidir.

Tuncelili Kemal kaptanın CHP kayığının rotası; Demokratik Parlamenter rejim iskelesidir.

Hangi kaptanın yönetiminde hangi limana varacağınıza sizler karar vereceksiniz.

Yazarın Diğer Yazıları