Vicdansız Yunanlılara suçüstü. İHA'lar saniye saniye görüntüledi

Vicdansız Yunanlılara suçüstü. İHA'lar saniye saniye görüntüledi
Yunanlılar yine suçüstü yakalandı. Ege Denizi’nde düzensiz göçmenlerin 2 can salının Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, Deniz Kuvvetleri’ne ait insansız hava aracı ile saniye saniye görüntülendi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ege Denizi''nde düzensiz göçmenlerin bulunduğu 2 can salının Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itildiğini, bu anların Deniz Kuvvetleri''ne ait insansız hava aracı (İHA) ile tespit edildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ege Denizi''ndeki Sarnıç Burnu''nun kuzeyinde, 18 Temmuz''da Yunanistan''a ait sahil güvenlik botları tarafından 2 adet can salına transfer edilen düzensiz göçmenlerin Türk kara sularına itildiği Deniz Kuvvetlerimize ait İHA ile tespit edilmiştir. Durum ivedilikle Sahil Güvenlik Komutanlığı''na bildirilmiş ve düzensiz göçmenler Sahil Güvenlik unsurları tarafından kurtarılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Görüntülerde LS-70 ve LS 145 bordo numaralı iki  Yunan Sahil Güvenlik Botu tarafından kıstırılan düzensiz göçmenler  önce iki can salına bindirildi. Daha sonra düzensiz göçmenler Türk karasularına itildi. 

Ölümle burun buruna gelen düzensiz göçmenler Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı

İlgili Haberler