Gözleri değil yürekleri ağlatacak fotoğraf. Bu çocuğun ne günahı vardı? Deprem felaketinin üzerinden 2 aydan fazla bir zaman geçti, toplu mezarda yer alan “barbieli” bir mezar görenleri hıçkıra hıçkıra ağlattı…
Deprem bölgesi 7 ilçede yargı süreleri 1 Mayıs'a kadar durduruldu Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyaman'ın Besni, Gölbaşı ve Tut, Gaziantep'in İslahiye, Hatay'ın Hassa ve Kırıkhan ile Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçelerinde 1 Mayıs'a kadar yargı sürelerinin durması kararlaştırıldı.
Soylu: Şu ana kadar kurulan konteyner sayısı 58 bin 500 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu ana kadar kurulan konteyner sayısı 58 bin 500. Önümüzdeki ayla birlikte bunu 100 bine tamamlamış olacağız. Sonraki 2 ayda da 200 bine tamamlamış olacağız." dedi.
İslahiye'de enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçe merkezinde, yıkılmış ve acil yıkılacak binalardaki enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.
Malatya'da yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da ağır hasarlı yapıların yıkımı ile enkaz kaldırma çalışmalarına devam edildi.
Hatay'da enkazın yüzde 49'u kaldırıldı İş makinelerinin hafriyat döküm sahalarına 286 bin 662 sefer yaptığı kentte, 10 bin 447 binada enkaz kaldırma çalışmaları tamamlandı.
133 yıllık Envar-ül Hamit Camii aslına uygun olarak restore edilecek Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde ağır hasar alması sonucu ibadete kapatılan 133 yıllık Envar-ül Hamit Camisi aslına uygun restore edilecek.
10 bin depremzede polis istedikleri illere atandı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen ve tayin talebinde bulunan 10 bin emniyet personelinin ataması yapıldı.
Tarih belli oldu Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için toz taşınımı ve kuvvetli lodos uyarısında bulundu.
Depremde bir kısmı çöken öğretmenevi yıkılıyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.
Depremde zarar gören 1396 araç otoparka çekildi Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından enkazdan çıkarılıp otoparka çekilen yüzlerce hasarlı araç sahiplerini bekliyor.
DSİ, Hatay'da 1 milyon 400 bin ton moloz taşıdı Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da, 1 milyon 400 bin ton moloz taşıyarak, 582 binanın enkazının kaldırılmasını sağladı.
Kırıkhan'da enkazın yüzde 54'ü kaldırıldı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden en çok etkilenen kentlerden Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde koordinatör vali olarak görev yapan Uşak Valisi Turan Ergün, ilçedeki enkazın yüzde 54'ünü kaldırdıklarını söyledi.
Depremin yerle bir ettiği Hatay’a petrokimya tesisi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanı olduğu Varlık Fonu’nun, depremin yerle bir ettiği Hatay’a petrokimya tesisi inşa etmesine onay verildi. 118 milyar TL’ye mâl olacak tesis için tarım arazileri ile canlıların yaşam alanları yok olacak.
Kahramanmaraş'ta bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 18 mahallede devam ediyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler sonrası ağır hasarlı olduğu tespit edilen binaların yıkımı ile enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor.
Saraycık Mahallesi'ndeki şelalenin suyu kurudu Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Göksun ilçesine bağlı Saraycık Mahallesi'ndeki şelalenin suyu kurudu.
Kahramanmaraş'ta bina yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor 6 Şubat'taki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Onikişubat ile Dulkadiroğlu ilçelerinde aciliyeti olan binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.
Deprem mahalleyi ikiye ayırdı. 7,6'nın 'yok artık' dedirten görüntüsü Kahramanmaraş Göksun'daki Salyan Mahallesi'nde depremler nedeniyle olulaşn çökme sonucu, yolun iki tarafı arasında 1,5 metre civarında yükseklik farkı meydana geldi.
Adana'da 3 bin 821 bina yıkılacak Türkiye’yi sarsan depremlerin depremlerin vurduğu Adana'da yapılan incelemelerde 3 bin 821 bina ağır ve orta hasarlı çıktı. Bu binaların yıkılacağı belirtilirken, hasar tespit çalışmaları sürdüğü kentte afetzedelerin barınması için ilk aşamada 4 bölgede 2 bin 400 konteyner kurulacak.
Arsuz'da yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'ın Arsuz ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.
Hatay'da enkaz kaldırma ve yıkım çalışmaları bir mahallede sürüyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da enkaz kaldırma ve ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları bir mahallede devam ediyor.
Adıyaman'da enkaz döküm alanı havadan görüntülendi Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da, yıkılan binaların enkazının götürüldüğü bölgede büyük bir dolgu alanı oluştu.
Dağlardan kopan dev kayalar evlerin üzerine düştü Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine bağlı İncirli köyünde, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde dağdan kopan dev kayalar evlerin üzerine düşerek hasara yol açtı.
Kahramanmaraş'ta 725 cami hasar almadı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde 1902 ibadethaneden 725'i yaşanan bu büyük afetten etkilenmedi.
Hatay'da 191 binanın enkazı kaldırıldı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'ın Hassa ilçesinde 191 binanın enkazı kaldırıldı.
İskenderun'da hasar tespit çalışmaları tamamlandı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden Hatay'ın İskenderun ilçesinde hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Enkaz kaldırma işlemlerinin 26 noktada sürdüğü ilçede, ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor.
Deprem soruşturmalarında tutuklu sayısı 298’e yükseldi Depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili yürütülen soruşturmalarda 104'ü müteahhit, 161'i yapı sorumlusu, 15'i yapı sahibi ve 18'i binada değişiklik yapan olmak üzere 298 şüpheli tutuklandı.
Provokatif paylaşım yaptığı gerekçesiyle 48 kişi tutuklandı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), sosyal medyada depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 185 kişiden 48'inin tutuklandığını bildirdi.
DASK'ın hasar ödemesi 4,5 milyar TL'yi aştı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bugüne kadar 4 milyar 520 milyon TL hasar ödemesi gerçekleştirdi.
Depremlerde hasar gören caminin minaresi kontrollü şekilde yıkıldı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da, ağır hasar gören caminin minaresinin kontrollü şekilde yıkımı gerçekleştirildi.
Deprem bölgesi Malatya'da kar ve yağmur etkili oluyor Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük hasar verdiği Malatya'da, kar ve yağmur hayatı olumsuz etkiliyor.
Avcılar'da 2 bin bina yıkılacak Yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybettiği Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor.
Depremin merkez üssü Pazarcık'ta çalışmalar sürüyor Türkiye’de yaşanan felakette depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, yıkılan ve acil yıkım kararı alınan binaların enkazı kaldırılıyor.
Gaziantep'te, yıkılan binalara yönelik soruşturmada 2 gözaltı Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde, depremlerde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 2 şüpheli polis ekiplerince yakalandı.
İstanbul'da 896 depremzedenin tedavisi sürüyor Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaralanarak İstanbul'a getirilen 20 bin 455 kişiden 896'sının tedavisi, kentteki hastanelerde sürerken 19 bin 559'u taburcu edildi.
Meryem Ana Kilisesi depremlerde zarar gördü Türkiye’deki deprem felaketlerinde, Hatay'ın Samandağ ilçesi Cemal Gürsel Mahallesi'nde yer alan Meryem Ana Kilisesi'nin bir bölümünün yıkılmasına neden oldu.
Deprem bölgesindeki 5 il için kuvvetli yağış uyarısı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde bugün öğleden sonra başlayacak ve akşam saatlerinde etkisini artıracak kuvvetli yağışlara ilişkin uyarı yapıldı.
Darende ilçesinde 66 camide hasar oluşturdu Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'nın Darende ilçesinde 66 caminin ağır hasar gördüğü bildirildi.
Depremin şiddeti 9'u bulur Kahramanmaraş ve Elazığ depremlerini öngören ve depremler öncesinde de uyarılarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası Marmara depreminin şiddetinin 9 olabileceğini söyledi.
AKP’li isim Kızılay’ın fabrikasında ürettiği çadırları Kızılay’a satıyor. Kızılay da satın aldığı çadırları yardım kuruluşlarına Türkiye’yi sarsan 2 büyük depremin 3. gününde Kızılay'ın Ahbap'a 46 milyon TL'lik çadır satışıyla gündeme gelen Kızılay’ın Avrupa’nın en büyük çadır fabrikalarından biri olan Ankara’daki çadır üretim tesisini AKP’li Ali Gökşin’e kiraladığı ortaya çıktı.
Depremzede çiftçiler, tütün ekimine başladı Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Adıyamanlı çiftçiler, kentin ana geçim kaynağı olan tütünü toprakla buluşturuyor.
Kahramanmaraş'ta ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri sürüyor Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler sonrası ağır hasarlı olduğu tespit edilen binaların yıkımı ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor
Erdoğan ve Bahçeli Hatay'a gitti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, incelemelerde bulunmak üzere, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'a gitti.
Şanlıurfa'da depremde hasar gören binaların yıkımı sürüyor Şanlıurfa'da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde ağır hasar gören binaların kontrollü yıkımı devam ediyor.
Yılda ortalama 60 bin kişinin ziyaret ediyor Hatay'ın Altınözü ilçesinde yılda ortalama 60 bin kişinin ziyaret ettiği Zeytin ve Zeytinyağı Müzesinin 300 yıllık binası, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerde hasar gördü