Emekli zammı ve bayram ikramiyesinde detaylar belli oldu! İşte masadaki rakamlar

Emekli zammı ve bayram ikramiyesinde detaylar belli oldu! İşte masadaki rakamlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik açıklamasında çoğul konuşması emekli maaşlarına zam düzenlemesinin yanı sıra bayram ikramiyesinin de kesinleştiğini doğruladı. İşte emekli zammı ve emekli ikramiyesi hakkındaki detaylar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İlk kabine toplantısında açıklayacağız" diye yaptığı emekli maaşları konusundaki açıklama emeklinin beklediğini 29 Ekim Cumhuriyet ikramiyesinin verilmesinin kesinleştiğini de doğruladı.

para1aamakine.jpg

Açıklama tarihi olarak Erdoğan'ın 9 Ekim Pazartesi yapılacak Kabine Toplantısı'nın seçilmesi ise bayram ikramiyesi çalışmalarının 29 Ekim'e kadar yetiştirileceği gösterdi.

BU YIL TEK SEFERE MAHSUS 3. KEZ BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK

Ramazan ve Kurban bayramlarında ekonomik sıkıntı altında ezilen 17 milyon emeklinin bayram ikramiyeleri en son 1100 liradan 2000 liraya çıkarılarak ödendi. Bu yıl ilk kez ödenecek 100. yıl ikramiyesinin ise en az 5 bin TL olması bekleniyor.

para8.jpg

KİMLER KAÇ TL BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK?

Yılda iki defa emeklilere verilen bayram ikramiyesinin bu yıl 3'e çıkması ve emekli zammı ödemelerine kadar geçim sıkıntısı altında ezilen emekli kesime nefes aldırması bekleniyor.

İkramiye miktarının düşük maaşlı olanlara 5 bin, yüksek maaşlı olanlara 3 bin lira olarak yatılması üzerinde çalışılıyor. Ancak emekli olduğu halde çalışanların bayram ikramiyesi alması beklenmiyor.

para1.jpg

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Yapılacak ara zam ile emekli maaşlarının asgari ücrete eşitlenmesini bekleniyor. Emeklilere Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon zammı yüzde 25 olarak hesaplandı. Kasım ayında bu oranda bir ara zam yapılarak emekli maaşlarının asgari ücretle eşitlenmesi ardından Ocak zammının hesaplanması gündemde. Ankara kulisleri ise en düşük emekli aylığının Ocak öncesinde 7.500 TL'den 10 bin TL seviyesine çıkarılmasına kesin gözü ile bakıyor.

OCAK AYINDAKİ ZAM EMEKLİ MAAŞLARINI 14 BİN TL ÜZERİNE ÇIKARACAK

2024 başına kadar asgari ücretle eşitlenmesi beklenen en düşük emekli aylığının rutin artışa refah payı eklenmesi ile 14 bin TL'nin üzerine taşınması bekleniyor.

MEMUR ZAMMI YÜZDE 45-50 ARASINDA

Memur maaşlarının yeni yıl zammıyla beraber yüzde 45-50 oranında artış bekleniyor. Memur emekli maaşları da buna paralellik gösterecek. Ancak emeklilere yapılan son zam enflasyon rakamlarının altında kalmıştı.

ERDOĞAN MEMUR EMEKLİSİ DEDİ, BAKAN İŞÇİ VE BAĞ KUR EMEKLİLERİNİ EKLEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Başkan Erdoğan'ın memur emekli maaşı ile ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile işçi ve Bağ Kur emeklilerini de işin içine kattı.

Bakan Işıkhan mesajında "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum