Fenerbahçe taraftarının İsmail Kartal hakkındaki düşüncesi

Fenerbahçe taraftarının İsmail Kartal hakkındaki düşüncesi

FATİH SABOVİÇ / Yeniçağ

Fenerbahçe ile ligde 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alan teknik direktör İsmail Kartal''ın gelecek sezon takımda yer alıp almamasına dair sarı lacivertli taraftarların yorumlarını aldık.

Vitor Pereira sonrası Fenerbahçe''ye ''geçiş dönemini'' yönetmek adına getirilen İsmail Kartal, özellikle Süper Lig karşılaşmalarında çok ciddi bir başarıya imza attı.

Sarı lacivertli camianın yetiştirdiği bir isim olan Kartal''la ilgili sezonun sonuna gelinmesiyle birlikte yapılan yorumların sayısı iyiden iyiye artış gösterdi.

Çoğu Fenerbahçe taraftarı, gelecek sezon takımın başında Jorge Jesus''u görmek istediğini dile getirdi. İsmail Hoca, "İkinci adam olmam" çıkışıyla gündem oldu. Bu ifadenin Başkan Ali Koç ile dahi arasına soğukluk girmesine neden olduğu konuşuldu.

Biz de sözü, sosyal medyada Fenerbahçe taraftarına verdik. Dün akşamdan bu yana Twitter hesabımda Fenerbahçeli taraftarların yorumlarını tek tek okudum.

En çok öne çıkan konu şu oldu aslında; "İsmail Kartal gerçekten başarılı. Ancak Türkiye Kupası''nda Kayserispor''a elenmesi ve sonra Avrupa''da Slavia Prag''a karşı havlu atması, Fenerbahçe''yi büyük başarılara taşıyamayacağının göstergesidir."

Ben şimdilik herhangi bir yorumda girmeden, sözü taraftara bırakıyorum...

Taraftarların büyük çoğunluğu İsmail Kartal ile ilgili negatif yorumda bulunurken, öne çıkan noktalar şu şekilde gelişti.

"İsmail Kartal, Fenerbahçe ile yola devam etmeli" diyen taraftarların yorumları:
* @msahaytkn: Hocayı seneye takımın başında görmek istiyorum, çünkü bitik takıma tekrar özgüven aşıladı. Oyuncularla arası iyi. Mesut ve Ozan kangrenlerini erkenden saptayıp temizledi. Ayrıca gerçekten Fenerbahçeli ve kaybedince en az benim kadar üzülüyor.
* @recepgulseven: Kalmalı çünkü saha içi sonuçlarda başarılı ve bir sistem inşa etti.
* @BertanErmanNews: Eğer bir sistem oturtmakla birlikte takımın kemik kadrosunu koruyup iyi takviyeler gelirse, kalsın. Ama önemli olan, Fenerbahçe''nin takım kimliğini oluşturan bir sistemi olması. Bu sadece Fener için değil, tüm takımlar için geçerlidir.
* @BKindiroglu: Görevini başarıyla yaptı. Sağ olsun varolsun, çok güzel bir şekilde Fenerbahçe''ye yakışır şekilde teşekkür edip, kulüp içinde görev vermeliyiz.
* @meteharman: İyi bir yabancı gelmiyorsa İsmail Kartal tek düzgün tercih olur. Ama sınıf atlatacak bir yabancı hoca gelecekse İsmail Kartal diye ısrar etmenin anlamı yok.

"İsmail Kartal, Fenerbahçe ile göreve devam etmemeli" diyen taraftarların yorumları:
* @adursunoglu: Fenerbahçe’nin saha içi başarı ve başarısızlığın mental olduğunu düşünüyorum, küme stresi biten kadro 6. oldu. Geçen sene şampiyonluktan kopan kadro pik yaptı ama şampiyonluk maçını kaybetti, bu sene baskı kalkınca geldi İsmail Hoca. Sene başı mental süreci bence yönetemez.
* @1andreaclarindo: Pereira’nın bıraktığı yapıyı daha verimli kullanmasına rağmen, sakatlık ceza durumlarında yapı bozulunca çuvallıyor. Scoutingden ziyade tamamen piyasada bize düşecek oyuncu transferleri yapacaktır. Samatta gibi. Değil şampiyonluk, ikincilik baskısını bile kaldıramıyor.
* @apaxillc: Tek bir taktiği var o taktiği oynattığı oyuncular sakat veya cezalı olunca tüm sistem çöküyor. Oyuncu ağı zayıf ancak TR Ligi''nde oynayan veya geçmişte oynamış oyuncuları transfer ederiz, scout transferi dediğimiz şey olmaz. 3 kulvarı yönetemez, Avrupa hayal olur.
* @Mehmetakdmr07: Camianın acil şampiyonluğa ihtiyacı var. İsmail hoca duygusal bir adam, baskıda dağılır. İsmail Hoca klasik Türk ezberci hoca, takımda 3 oyuncu eksik kaldı, oyunu tıkandı, çözüm bulamadı. Ali Koç''un son kredisi, gelecek sene kasımda havlu atılırsa başkan tarih olur.

Genel değerlendirme, İsmail Kartal''ın Fenerbahçe sürecindeki başarılı performansının takdir edildiği ancak 3 temel noktadan ötürü gelecek sezon görevde kalmaması yönünde gözüküyor. Diğer yorumlar da göz önünde bulundurulunca İsmail Hoca için şu noktalar öne çıkıyor;
1- Duygusal bir yapıda olması dolayısıyla kriz, stres ve kırılma anlarını iyi yönetemez. Bu sebeple de takımı 3 kulvarda taşıyamaz.
2- İsmail Hoca''nın oyun planları ve çözüm önerileri kısıtlı. Bunu son maçlarda kadroda eksikler ortaya çıkmaya başlayınca gördük.
3- Gelecek sezon için tüm kulvarlarda ilerleyecek bir takım kurabilmesi için yeterli uluslararası network''e sahip değil.
4- Fenerbahçe için ''geçiş sürecinde'' iyiydi. Ancak şimdi uzun zaman sonra gelmeyen başarılara yürüyecek deneyime sahip değil.

Önümüzdeki günler Fenerbahçe''nin geleceği açısından kritik zamanlara şahitlik etmemize sebep olacak. Sezonun açılmasına Avrupa elemeleri dolayısıyla şimdiden kısıtlı bir süre kalmışken, bakalım Fenerbahçe yönetimi nasıl bir çözüm üretmeyi seçecek...

Yazarın Diğer Yazıları