Dikkat! Bu ilanlara tıklayanlar dolandırılıyor: Bu oyuna gelmeyin

Dikkat! Bu ilanlara tıklayanlar dolandırılıyor: Bu oyuna gelmeyin
Ev almak ya da kiralamak isteyen kişiler internetten ev bakarken tıkladıkları site sebebiyle dolandırılıyor. Özellikle İstanbul’un Beylikdüzü ve Esenyurt ilçesinde olmayan konutları varmış gibi gösteren emlakçılar nedeniyle kişilerin mağdur olduğu ifade edildi.

Ucuz konut bulup, kira öder gibi kredi ödeyip ev sahibi olmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artarken dolandırıcılar da yeni yöntemler denemeye başladı. 

İnternette emlakçı gibi görünen kişiler içi güzel, yeni bina, geniş, ferah evlerin fotoğraflarını koyup vatandaşları kandırmaya başladı. İlanlar arandığında ise evin özelliklerinin birebir aynı olduğunu ve gelip görmek isterlerse hemen gösterebileceklerini ifade ediyorlar.

İNSANLAR MAĞDURİYETİNİ YİNE İNTERNETTEN ANLATMAYA ÇALIŞIYOR

İlanlarda Esenyurt ve Beylikdüzü''nde 300-400-500 bin lira civarındaki lüks 2+1, 3+1 geniş, site içinde, sıfır, iyi bir semtte bulunan evlerin satıldığı görülmektedir. Evin maliyetinden daha düşük fiyata satılıyor olması sebebiyle bazı internet kullanıcıları bu dolandırıcılığın kurbanı olmazken diğer kişiler bu oyuna geldi. Özellikle Beylikdüzü ve Esenyurt''ta evlerin piyasa fiyatından yüzde doksan daha ucuza satıldığı görülüyor.

SOSYAL AĞLARDA YAPILAN BU DOLANDIRICILIK SEBEBİYLE GERÇEK EMLAKÇILAR GÜVEN KAYBEDİP ZARAR EDİYOR

Olmayan evleri satmaya çalışıp insanları dolandıran emlakçılar nedeniyle işini düzgün yapan emlakçılar da mağdur olduklarını dile getirdi. 

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı Gökhan Taş konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

5 milyon liralık evi 500 bin lira değil 1,5 milyona liraya ilan girip ‘300 bin lira kaparo verirseniz biz bunun 1,5 milyon liraya bağlayacağız’ deyip ortadan kaybolanlar da var. Fake fiyat ve ilanlar tespit edildiği anda üyelikler iptal edilmesi gerekiyor

İlgili Haberler