Karaciğer hastalıklarına iyi gelen bitkiler nelerdir?

Karaciğer hastalıklarına iyi gelen bitkiler nelerdir?
Karaciğer hastalıklarına iyi gelen bitki listesi ortaya çıktı. Detaylar haberimizde…

İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci devam ediyor.

Karaciğer hastalıklarına iyi gelen bitki listesi ortaya çıktı. İşte detaylar…

KARACİĞER HASTALIKLARINA İYİ GELEN BİTKİLER

Karaciğeri temizleyen bitkiler arasında zerdeçal, sarımsak, yeşil çay, pancar, enginar, menekşe otu, çörek otu, adaçayı, meyan kökü, maydanoz, yaban mersini, ısırgan otu, karnıyarık otu, atkuyruğu otu bulunur.

Karaciğerinizin daha sağlıklı çalışmasını istiyorsanız bu bitkileri haftada 1 kez olsun tüketmeniz gerekir.

Karaciğerin fonksiyonlarını düzgün yerine getirememesi vücutta çok büyük hasarlara neden olur.

Bu konuda hassas davranıp, karaciğerinize iyi gelecek bitkileri tüketmenizi şiddetli tavsiye edildi.

KARACİĞER YAĞLANMASINI ENGELLEYEN BİTKİ ÇAYLARI

Doğal yöntemlerin tıbbi rahatsızlıkların bazılarında etkili sonuçlar gösterdiği araştırmalarla kanıtlanmaktadır. Bu rahatsızlıklardan biri de karaciğer yağlanmasıdır.

Karaciğer yağlanmasına iyi gelen bazı bitki çaylarını hazır olarak satın alabileceğiniz gibi kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Yeşil Çay: Sağlık açısından sayısız faydalarının bulunduğu bilinen yeşil çay karaciğer yağlanmasına da iyi gelmektedir. Yeşil çay içeriğinde zengin besin ögelerine sahiptir ve vitaminden minerale kadar değerler yüksek orandadır.

Karahindiba Çayı: Depresyon ve strese iyi gelen karahindiba çayının kalp kaslarından boşaltım sistemlerine kadar etkisi bulunmaktadır.

Sivilce, sedef vb. Cilt sorunlarına karşı da tüketilen karahindiba, kan dolaşımını hızlandırması ve zayıflamaya etkisi olması nedeniyle tüketilmektedir.

Ada Çayı: Hem aromatik bir tada sahip olması hem de esansı nedeniyle çok beğenilen ada çayı da karaciğer yağlanmasına iyi gelen bitki çayıdır. Demlemesi kolay olan ada çayı cilt hastalıklarından kalp ve damar hastalıklarına kadar faydalı olmaktadır. Aynı zamanda mide ve kolesterole de iyi gelmesi karaciğerin sağlıklı kalmasını sağlar.

İlgili Haberler