Kürdistan ile savaşa varım

Ben komando Asteğmen üniformamı, mavi beremi, Eğirdir Dağ Komando brövemi, askeri botumu hazırladım.

Neden mi?

Anlamadınız demek ki.

Devlet Bahçeli Barzani'nin Kürt devletine savaş ilan edilmesini istedi ya.

Koalisyon ortağı AKP en önemli yandaşı MHP'nin bu talebini görmezden gelemez ki.

OHAL kapsamında çıkarır bir Kanun Hükmünde Kararname Barzani'nin "Kürdistan Devletine" savaş ilan eder ki bu durumda da Türkiye'de milli seferberlik ilan edilir ve beni de alırlar askere.

Rütbem Asteğmen mi olur, yoksa sivildeki özel sektör hizmetimle birleştirilerek General mi olurum onu bilemem ama asker kıyafetlerim hazır.

Barzani-Talabani savaşı

1980 yılında Eğirdir Dağ Komando okulunda 4 aylık eğitimimi tamamladıktan sonra Yüksekova 1. Komando Taburunu çektim kura torbasından.

Göreve başladığımda öğrendim ki 1979 yılında Türkiye topraklarında Barzani ile Talabani peşmergelerin meydan savaşı yapmışlar. Jandarma ise müdahale edememiş seyretmiş.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki 2 komando taburunu biri Van merkeze diğeri Yüksekova'ya olmak üzere acilen konumlandırmış.

11. Jandarma Taburunun ahırlarından bozma yatakhanelerde bir süre kaldıktan sonra komando taburunun prefabrik binalarına taşındık.

Tabur Komutanım kıdemli Yüzbaşı Mustafa Özayhan, Van'daki Komando Grup Komutanım ise Albay Güngör Buzluk idi.

Barzani ve Talabani bir kez daha Türkiye topraklarına savaşmadılar ama PKK'nın kuruluş döneminde birçok operasyon yaptık Şehit ve Gaziler verdik.

Kürdistan'a savaş ilanı

Devlet Bahçeli'nin savaş ilanını da değerlendirelim asker kıyafetimizi hazırlamışken.

Kürdistan devleti var mı?

Barzani Kürdistan'ın Devlet Başkanı mı?

Evet.

Nasıl bu kadar emin olabiliyorsun derseniz Türkiye Cumhuriyetinin resmi devlet belgelerine dayanarak yazıyorum diye yanıt veririm.

Anlatayım.

2013'ün kasım ayında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık danışmanı İbrahim Kalın Barzani ve kurmayları ile 1,5 saat resmi görüşme yaptılar.

Erdoğan miting alanında ilk kez Kürdistan diyerek şöyle hitap etti, "Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı değerli kardeşim Barzani'ye..."

Diyarbakır'da resmi nikahı bulunmayan 400 çift için düzenlenen toplu nikah töreninde çiftlere Başbakan Erdoğan 400 yarım altın, IKBY Başkanı Barzani ise 400 altın ile 400 bin dolar hediye etti.

Bendeniz de Başbakanlığa, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na yazılı bir dilekçe ile başvurarak,

- Türkiye'ye 400 altın ve 400 bin dolar ile gelen Barzani bunları gümrük memurlarına beyan etti mi?

- Etmedi ise ülkeye kaçak sokulan altın ve dövizler müsadere edilecek mi?

Diye sordum.

Gelen resmi cevaplarda, "Ülkeler arasındaki protokol kurallarına göre Devlet Başkanlarının gümrüğe beyan zorunluluğu yoktur" denildi.

Yani Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürdistan" diye adlandırdığı Devleti Barzani'nin Kürdistan'ını "Devlet" olarak Barzani'yi de Devlet Başkanı olarak resmen kabul etti.

Bu durumda Devlet Bahçeli çok haklıdır ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti için Kürdistan Devletine, "savaş ilanı" gerekir.

Bu arada Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Bahçeli'nin "Irak'ın kuzeyindeki bağımsızlık referandumu savaş sebebi sayılmalı" sözlerine "Savaş devletler arasında olur. Bu savaş nedeni olmaz" diye yanıt verdi.

Binali Beye Cumhurbaşkanın, "Kürdistan" devleti ile "Başkan Barzani" sözlerini arşivden bulup okumasını tavsiye derim.

Ayrıca 25 Şubat 2017 tarihinde Türkiye'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmek için yaptığı resmi ziyarette Ankara ve İstanbul'da havaalanlarına Kürdistan Bayrağı sizin Başbakanlığınız döneminde çekildi ya Binali Bey. Kürdistan Devlet olmasa siz o bayrağı çektirir miydiniz?

Haydi, sizler de sandıklarınızdan asker kıyafetlerinizi çıkartıp Kürdistan ile savaşa hazırlanın.

 

Yazarın Diğer Yazıları