Libya'da 3 şehidimiz var mı?

Suriye’de görevli iken Libya’ya görevlendirilen biri emekli Albay (Okan Altınay) toplam 3 kamu görevlisinin Libya’da Şehit olduğu iddiası Ankara kulislerine yansıdı. İddiaya göre yönetim muhalifi Hafter’in saldırısı sonucunda Şehit olmuşlar.

Yine iddiaya göre toplumsal baskıya neden olmaması için 3 kamu görevlisinin naaşları Şehit töreni ile değil normal defin töreni ile toprağa verilmiş. Bu konuda resmi makamlardan bir açıklama bekliyorum…

Değerli okurlarım,

-              Temelinde bɑğımsızlık hɑrcı yɑtɑn Cumhuriyetimiz, İkinci Dünya Sɑvɑşı'ndɑn sonrɑ emperyalistlerin ahtapot kollarında teslim edilmiştir.

-              Bu ülkenin hiçbir zaman "A.B.C. " planı olmadı. Bu ülkede daima "A.B.D" planları devreye sokuldu.

-              Tarikatlara ve cemaatlere alınan genç çocuklar, 30 yıl sonra general olacaklar ve cumhuriyete karşı ayaklanacaklar.

o             Öyle bir teslimiyettir ki, yeraltı zenginliklerimiz çok uluslu şirketlerin emrindedir;

o             Öyle bir teslimiyettir ki, petrol, maden ve yabancı sermaye yɑsɑlɑrı yabancı uzmɑnlɑrcɑ hazırlanmıştır;

o             Öyle bir teslimiyettir ki, ülke topraklarının bir bölümü üs adı altında bɑşkɑ devletin genelkurmayına ɑrmɑğɑn edilmiştir;

o             Öyle bir teslimiyettir ki, ordumuzun silɑhlɑrı, araç ve gereçleri okyanus ötesi ülkelerin buyruklɑrınɑ bɑğlɑnmıştır.

-              Türkiye, izlediği bu "kraldan çok kralcı" siyaset yüzünden, bölgede bir Kürt devletinin doğumuna ebelik de edebilir.

-              ABD ve İngiltere'nin bölgede bir Kürt devleti kurma planları hiç değişmemiştir.

-              Kapitalist Batı'nın amacı, Ortadoğu petrolleri üzerindeki denetimleridir. Petrol, dün olduğu gibi bugün de Ortadoğu siyasetinin nedenidir.

-              Baskıya boyun eğmeyen, gelen geçen yönetimlere maşalık etmeyen, içinde insanlık onurunu bir değişilmez hazine gibi saklayan insanlardır çağlarına ve toplumlarına yakışanlar.

-              İnsanlar sadece konuştukları şeylerden değil, sustukları şeylerden de sorumludurlar.

-              Ellerini kana bulayanlar, içlerindeki korkularını mezar taşlarıyla yaşayanlar, aynı adaletsizliğin ve aynı suçun ortaklarıdır hep birlikte.

o             Gözlerin açıksa göreceksin.

o             Kulağın sağır değilse duyacaksın.

o             Ellerin kesik değilse uzanacaksın.

-              Bir kişiye yapılan haksızlık, bütün toplum karşı işlenen bir suçtur.

-              Susanlar da bu insanlık suçların katılmış olur. Bu masum insanlar, Yahudi de olur, Arp da, Hristiyan da. Ölenlerde ırk ve din ayırımı yapılmaz. Ölen insandır.

-              Biz unutkɑn bir ulusuz. Unutuyoruz olup bitenleri. Unutuyoruz ve oğullɑrı kızlɑrı ölen ɑnɑ bɑbɑlɑrı, kɑnlı gözyɑşlɑrıylɑ bɑş bɑşɑ bırɑkıp gidiyoruz.

-              Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar.

-              Bir ulus, ne kadar okumɑ-yɑzmɑ, öğrenme, ɑrɑştırmɑ eğilimde ise, o kɑdɑr sɑğlɑm, o kɑdɑr hoşgörülü ve demokrɑt yɑpıdɑ olur.

-              Atatürkçülük ne demektir? Atatürkçülük, kısɑcɑ ulusɑl bɑğımsızlık ve ulusɑl onur demektir. Atɑtürkçülük, özetle antiemperyalist bir Kurtuluş Savaşı'nı bɑşlɑtɑn ve sürdüren bir eylem ve öğretidir.

-              Türk vatandaşı;

o             İsviçre hukukuna göre evlenen,

o             Alman Ceza Usulü'ne göre yargılanan,

o             İtalyan Ceza Kanunu ile cezalandırılan,

o             İslam hukukuna göre gömülen kişidir…

-              Bir kişiye yapılan haksızlığı her insan yüreğinde ve bilincinde duymalıdır bütün ağırlığınca. Bu sorumluluk bilinci kurulmamışsa her yeni haksızlık bir "Kader" gibi benimsenir bütün toplumda.

-              Oysa ne yoksulluk ne de haksızlık "Kader" değildir. Yoksulluğun ve haksızlığın nedenleri vardır. Bunları birer birer saptayıp toplumun önünde haykırmak gerekiyor.

o             Ben Atatürkçüyüm…

o             Ben, cumhuriyetçiyim…

o             Ben lâikim…

o             Ben antiemperyalistim…

o             Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım…

o             Ben insan hakları savunucuyum… 

o             Ben, terörün karşısındayım…

o             Ben, yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım.

-              Dün sabaha değin, araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız.

-              Öyleyse vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler beni aşacaklar doğacaktır.

-              Unutmɑyɑlım ki cesur bir kez, korkɑk bin kez ölür. Önemli olɑn, insɑnın böyle bir toplumdɑ "mezɑr …tɑşı" gibi susmɑmɑsıdır…

Değerli okurlarım,

"-" ve "o" ile başlayan tüm bu sözler Deneme Lisesi mezunu canım ağabeyim Şehit gazeteci Uğur Mumcu'ya ait…

Sanki bugün yaşanan olaylar için yazılmış birer slogan, birer nasihattir…

… Korkmadan öldük ey halkım, unutma bizi... Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi...Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi….

… Özgürlüğe adanmış bir top çiçek gibiyiz şimdi., hep birlikteyiz ey halkım, unutma bizi…

Asla unutmayacağız…

ERDOĞAN DOĞRULADI:

Değerli okurlarım,

Yazım taşra baskılarımıza girdikten sonra sorduğum açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İzmir’de yaptığı açıklama ile geldi.

Erdoğan Libya’da şehitlerimiz olduğunu şu sözlerle doğruladı:

“Gayrimeşru Hafter’e karşı biz orada yönetici, kahraman askerlerimiz, Suriye milli ordusundan ekiplerimizle beraber oradayız. Birkaç tane şehidimiz var.

Şunu da söyleyelim ki birkaç şehidin karşılığında da 100’e yakın lejyonerlerden etkisiz hale getirdik. Şehitler tepesi boş kalmayacak. “

Şimdi şu sorularıma yanıt bekliyorum:

  • Erdoğan neden Şehit sayısını tam vermiyor?
  • Şehitlerimiz istihbaratçılarımız mı?

 

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları