Özgür Özel neden erken seçim istemediklerini açıkladı

Özgür Özel neden erken seçim istemediklerini açıkladı
CHP lideri Özgür Özel, erken seçimle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Seçimlerin hemen ardından Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ‘erken seçim’le ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Dürüst davranmak lazım, tek başına yüzde 38 oyum var dersek bu kibir olur” diyen Özel, “İnsanlar hükümeti uyarmak istiyor. Seçimi kazandıktan sonra ‘Bu güvensizlik oyudur, erken seçime gir’ dersem bana itimat eden AK Partili ve MHP’lilere haksızlık yapmış olurum” ifadelerini kullandı.

İşte Özel’in ‘erken seçim’ açıklamalarından öne çıkan satırlar:

“AKP’Lİ VE MHP’Lİ İNSANLARA HAKSIZLIK YAPMIŞ OLURUM”

Ben erken seçim ve güvensizlik oyu söyleminden kaçıyorum. Sebebi de şu: Meydanlarda bir söz verdim. “AK Partili ve MHP’li seçmen; sizden iktidara sarı kart göstermenizi istiyorum” dedim. Oradan bana bağırdılar; “Kırmızı kart” diye. Ben de döndüm, dedim ki: “Kırmızı kart genel seçimde olur, bu bir yerel seçim.” İnsanlar hükümeti uyarmak istiyor. Seçimi kazandıktan sonra “Bu güvensizlik oyudur, erken seçime gir” dersem bana itimat eden AK Partili ve MHP’lilere haksızlık yapmış olurum.

“ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPMIYORUM”

Erken seçim talebiniz yok. Erken seçim olacaksa buna yine halk karar verecek. Ben bir erken seçim çağrısı yapmıyorum. Erdoğan’ın telaşla “Dört yıl seçim yok demesi” bahsettiğiniz kaygıdan. Çünkü güvensizlik oyu olarak görüyorlar. Ben fırsatçılık yapacak değilim. Her an yapılacak seçime hazırız.

“TEK BAŞINA OYUM 38 BENİM DERSEM KİBİR YAPMIŞ OLURUM”

“Ama bunu talep edecek olan biz değiliz.” Biz değiliz. Halkın kendisidir. Bana güvenip oy veren AK Parti ve MHP’li emekliler var. Onlar genel seçim olsaydı belki oy vermeyeceklerdi. Onlara şu teminatı verdim: Bu bir yerel seçim. “Yerel yönetici seçiyorsunuz ve iktidara yerelden denge kurun” dedim. Ertesi gün “Gördünüz mü bak, hükümet değişmeli” dersek o seçmeni kandırmış olurum. Dürüst davranmak lazım. Bundan 10 ay önce altı parti yüzde 25 oy aldık. “Tek başına yüzde 38 benim oyum” dersek bu kibir olur. Bu çağrımıza uyan Türkiye İttifakı’nın oyu içinde AK Partilisi de var, MHP’lisi de var. DEM’lisi de var. Buradan bir fırsatçılık yapmayacağız ama önümüzdeki günlerde emekliler, atanmayan öğretmenler, emekli astsubaylar, staj mağdurları, çiftçiler ve öğrencilerle ilgili mitingler yapacağız. Sahadan çekilmeyeceğiz ve vatandaşın gerçek sorunlarıyla mücadele edeceğiz. Kimlik siyaseti, gerilim siyaseti kaybetti dün.

İlgili Haberler