Seçil Erzan 3. kez hakim karşısında

Seçil Erzan 3. kez hakim karşısında
"Fatih Terim Fonu" vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu Seçil Erzan davası ertelendi. Gelişmeleri Yeniçağ yazarı Tolga Şahin anbean bildirdi.

tolga-sahin.png

YENİÇAĞ - Özel Haber / Tolga ŞAHİN

Seçil Erzan geçtiğimiz cuma günü ikinci kez hakim karşısına çıkmış dava bugüne ertelenmişti. Dava bugün tekrar başladı. Gizli fon dolandırıcılığı davasında Seçil Erzan üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan davası 14. Ağır ceza mahkemesinde görülüyor. Dava tanık dinlemeleriyle devam ediyor.

Yeniçağ yazarı Tolga Şahin, adliyeden anbean gelişmeleri bildiriyor.

Dolandırıcılıkta en büyük darbeyi yiyen Arda Turan mazeret sunarak yine mahkemeye katılmadı. Öte yandan Emre Belözoğlu da mahkemeye mazeret sunarak katılmadı.

İŞTE SEÇİL ERZAN'IN DAVADAKİ İFADELERİ:

-Süleyman Aslan, Metin Taş, Turgay Cineri, Bozcada'ya hipotek koyan herkesin listesi... Semih Kaya, Merve Özer Yılmaz... Bu isimlere ait HTS kayıtlarının incelenmesini talep ediyorum. Çünkü parayı alıp almadığımı ispatlayamıyorum. HTS kayıtları incelesin...

-Canımın hiç bir kıymeti yok. Annemi bıraktım geldim. Kim ne aldığını söylesin her şey ortaya çıksın. Şubede çok işlem oluyordu. İlk fonu ben Semih Kaya'ya söyledim.

-Bu mağduriyetin sebebi benim ama bu para bende değil. Ben Trabzonlu bir kadım olsaydım. Arkamda korumalar olsaydı böyle olmazdı.

-7 Nisan'da zorla kağıt imzalattılar bana buna buna borcum var diye. Gerçek mağdurlar var. Emre'nin parasını aldım 10 kişiye dağıttım. Dediklerim ortaya çıkacak zaten. Kârını alanlar da oldu içlerinde.

-Fazla alan herkesi tek tek söylemek zorundayım ki gerçek ortaya çıksın. Eksik söylediğim bir isim yok.

TANIK NURAY ŞENGÜLER'İN AÇIKLAMALARI

-Florya şubesi açıldığından beri müşterisiydim. Son 6 7 senedir daha samimiydik. Onun annesi, benim kocam hasta. Böyle yakınlaştık.

-Eşimin özel hastane masrafları için para çok gidiyordu. Seçil bana gelip genel müdürlükle konuşup benim de o fona katılmamı sağlayacağını söyledi. Bankaya parayı getirdik. Bankadaki odada para sayıldı. Paralar sayıldıktan sonra 5 milyon TL'yi teslim ettim. 56 bin dolar daha verdim. Gizli fondan bahsedildi.

-312 bin TL geri aldım bu paradan ama onu aynen geri aldı.

-Tutuklanmadan 2 gün önce beni aradı. "Genel Müdürlükte toplantı var ben seni arayacağım" dedi, aramadı. Akşam Florya şubesinden bir bayan aradı. Ben de "Beklediğim parayı Seçil'e mi verdiniz" dedi, şubeye gittim. Şubede olayı anlattılar. Neler olduğunu bana anlattılar. Orada öğrendim. Genel Müdürlük'ten Seçil'i bekliyorlar. Seçil'i orada sorguluyorlar. "Anlattıklarınız Seçil'in anlattıklarıyla uyumazsa beş kuruş alamazsınız" dediler. Ben sonra eve geldim. Seçil aradı ve "Her şeyi araştırıyorlar" dedi. "Parayı dışarıda verdim" dedi. Sonrasında görüşmedim Seçil'le...

SEMİH KAYA'NIN AÇIKLAMALARI

-Sayın başkan, 2011'de Galatasaray'da oynamaya başladığımda Florya şubesinden hesap açıldı bana. O günden bugüne 2023 Nisan ayına kadar devam etti. Sonra hesabımı taşıdım. Denizbank başka şubesine taşıdım. "Saklamalı fon" adı altında bir fon olduğunu söyledi Seçil bana, "yatırım fonu" dedi. 300 bin dolar para verdim. Nisan 2022'de resmi belge sundu bana Denizbank kaşeli. Ben de parayı Florya şubesine teslim ettim kendisine. Daha sonra Mayıs ayında KKM hesabı açtım. O parayı görünce "fona aktaralım" dedi. Ben KKM'nin bitimine 60 gün kala bozdum. Ali Yörük ve Seçil Erzan'a teslim ettim. Mayıs ayında 1.2 milyon Euro'yu dolara çevirip kendisine teslim ettim. Bütün belgeler elimde mevcut. Bana belge verdi.

- Tam hatırlamıyorum ancak 2.2 milyon Euro gibi bir para transfer ettim Levent şubesine. Çek Cumhuriyeti'nden parayı getirip Levent şubesine atmıştı Seçil. Aldığım paralar da oldu arada. Şu ana kadar 3.5 milyon dolara yakın bir para aldım, parça parça aldığım paraların hepsini banka hesabına yatırdım.

- Bodrum'daki ev için sadece 100 bin dolar verdim. Para ödemedim kamera kayıtları incelenebilir bu noktada. Ev için ödediğim para sadece 100 bin dolar komisyon parası...

- Seçil'den boş çanta aldım araçtaki olay budur. O çantadaki parayı bankaya yatırmıştım.

-Seçil'i aradım "GPS cihazı var" dedim. Atilla Baltaş'ın olduğunu öğrendim çantanın. Atilla Baltaş'ı aradım. "Benim çantam" dedi. "Benim param sende ne arıyor" dedi Atilla. Ben de "bilmiyorum" dedim neden bende...

- Bodrum'a gittim evime baktım, gözlemledim. Aynı gün İstanbul'a döndüm. GPS olayını o akşam fark ettim. Hiç tanımadığım bir adam beni aradı "param sende" dedi. Bu durumda hiçbir şeyden şüphelenmedim. Sonra Atilla Baltaş'la seçilin ofisinde görüşme yaptık.

-Daha önce çantası çalındığı için çantasına GPS taktırdığını söyledi Atilla Baltaş.

-Selçuk Abi bir kez beni aradı. Seçil'e para verdiğini bir fondan bahsettiğini söyledi. Ben de para yatırdığımı elimde belge olduğunu ve para yatırdığımı söyledim.

-İlk başlarda kimsenin fonu diye bahsetmedi ne biri, ne banka. Daha sonrasında kâr olan bazı dosyalar gönderdi bana. Sadece benim adıma açılan bir fon olduğunu söyledi. Hakan Ateş ya da Fatih Terim fonu demedi.

- Denizbank kaşeli Seçil Erzan imzalı belgeler verdi bana. Sözleşmelerde Denizbank QR kodu da var.

- Selçuk İnan'ı fona ben sokmadım. Basında böyle haberler çıktı ama böyle bir şey yok.

- Seçil bana Mehmet Aydoğdu ile mesajlaşmalarını sundu, ben de buna inandım. Mesajlarda "ay sonuna kadar ödemeleri yapın" açık uçlu fondan yazıyordu. Ben de buna inandım.

- Seçil'in evine bir kere gittim. Ödeme "Mart'ta gelecek" dedi, gelmedi. Milli takımda anterenörlük kampındaydım. Çıkamayacağımı düşündü herhalde, evine gittim. Kapısının önünde 15 dk konuştuk. Her şeyin yoluna gireceğini söyledi sonra ben de gittim.

-Bana 10 milyon dolar alacağımı söyledi. Ben toplamda 4.1 milyon dolar vermiştim. 3.5 milyonunu geri alabildim sadece.

-Seçil Erzan banka müdürü olduğu için ben de hesaplarımı kontrol etmedim, 2.2 milyon dolar verdim demedim. Parça parça verdim 450-600-350... 1.2 milyon dolar... 300 bin dolar kısmını teslim ettim diye hatırlamıyorum, net rakam kağıtlarda mevcut.

-İlk verdiği 300 bin dolar sonrası bana para vermedi. Bilmiyorum şu an kağıtlarda belgelerde var.

-1 milyon 375 bin dolar almadım Seçil'den geriye... Benim onu tehdit ettiğim falan olmadı, aramızda husumet yoktu. Banka çalışanı banka müdürü olarak ilişkimiz vardı özel bir ilişki yoktu.

-Mart 2023'te anladım bu işte bir anormallik olduğunu. 2022 Nisan'dan bu tarihe kadar şüphelenmedim çünkü elimde belge vardı.

Seçil Erzan'ın avukatı: Biz sayın mahkemeye semih kayanın 1 milyon 375 bin dolar aldığına ait ıslak imzalı belgeyi sunacağız...

Semih kaya devam etti...

-Seçil 3 kez geldi. Görüştük, kısa süreli konuşmalardı bu. Müşteki olarak katıldığımda bunları açıklayacağım. Seçil Erzan’dan bu zamana kadar elden para almadım. Tanık olarak buradayım. Müşteki olduğumda açıklarım detaylı olarak her şeyi. 20 milyonu almak için seçile herhangi bir baskı falan yapmadım. İlk duruşmada şiddet uyguladığım tehdit ettiğim ifade edildi. Cuma günü şiddet uygulamadığımı Seçil de onayladı. Ben 14 sene üst düzey futbol oynadım ülkenin en iyi kulüplerinden birinde benim aldığım maaşlar hesaplar incelendiğinde görülecektir ki benim seçilin bana ev almasına ihtiyacım yok. Seçil Erzan kim ki bana ev alsın.

Fatih Terim'in avukatı Candaş Gürol'un eski avukatı ifade verdi:

-Seçil Erzan ile duygusal ilişkimiz Temmuz'da tanışma sonrası başladı. Tanışmamıza Nur Erkasap vesile oldu. Etrafında sevilen bir kadındı başarılı biri olarak Denizbank'ta çalışıyordu.

-Seçil'in hiç bir yanlışını görmedim. Mutluydum, arkadaşlarımızla görüşüyorduk. Her erkek kız ilişkisi nasılsa onu yaşıyorduk.

-Aralık ayı gibi Seçil'in gizli telefonları başladı yanımda kimseyle konuşmamaya başladı. Sürekli 24 saat meşgul görüşemez olduk. Bir kaç kez "Candaş" deyip telefonu kapattı. "Beni aldatıyor mu" diye düşündüm ama tutup da telefonuna bakmadım. Bir anda işlerin buraya gelmesine üzüldüm.

-Benim müvekkilim bana para yatıracağını söyledi. Dedim ki "Seçil'den ayrıldım ben" sorun değil dedi. "Parayı benim üstümden değil de senin üstünden getirrsek olur mu" dedi 3 milyon dolar. Tercih etmem ama İbrahim abiyi kıramadım. Seçil'i aradım "İbrahim abiye böyle bir fondan bahsettin mi" dedim, "evet anlaştık İbrahim abiyle" dedi "fon anlaşması yaptık" dedi. Sonra İbrahim Bey parayı hesabıma yolladı. İbrahim abinin cenazesi vardı ben, Büyükçekmece'de, o Çatalca'da... "Sen al benim ofisime bırak" dedi. "Denizbank'ın yetkilileri alacak" dedi. İbrahim abinin ofisine gittik. Asistanı vardı parayı makam odasına bıraktım hayırlısı olsun dedim çıktım.

-"Vergi nasıl kesiliyor" diye sordum Seçil'e. 90 bin dolar para çekilmedi hesabımdan İbrahim beye bildirdim. "Fazladan bir para var hesabımda" dedim "ne yapalım" dedi ki şuan bunları düşünecek durumda değilim dedi. Ben de bir ay sonra aradım hatırlattım. Başka paraları da ben de duruyor İbrahim abinin.

-Benim korkum yüksek bir vergi çıkmasıydı. İnşallah çıkmaz para giriş çıkışından. Bir fon konuşması vardı ortada ancak illegal olduğunu bilmiyordum. Avukatı olmasına rağmen Fatih hocanın bana bir şey söylememesine darılmıştım duygusal ifade vermişim. Fatih Terim Denizbank'a para gönderdiğini söyledi. Hesaba para yatırdığını söyledi fon falan değil.

-Seçil'in işlerinden herhangi bir kazancım olmadı. 100 bin dolar gibi bir para almadım. Ben "Seçil'in konuşmalarından sadece acaba kredi çıkmayan birine kredi mi çıkartıyor" diye düşündüm bundan fazlası benim de hayal ötemde...

-"Fatih ile illegal iş mi yapıyorsun" diye Seçil'e hep boş atıp dolu almaya çalıştım. Kıskançlık da vardı işin içinde, bu isim üzerinden Seçil'e hep sorular sorarak doğruya ulaşmaya çalıştım. Ben Seçil'in beni aldattığını ve usulsüz kredi kullandırttığını düşünüyordum.

Avukat: Avukatı olmama rağmen bana hiç bahsetmemesi beni üzdü. Evine gittiğimde seçilim fonuna para yatırdığını söyledi ifadeleriniz doğru mu?

GÜROL: Buse ile eşi de yatırdı derken duygusallıkla söyledim.

AVUKAT: Size fona yatırdığını söyledi mi Fatih terim?

Terim Arıcan ve Buse Terim'in avukatları: İtiraz ediyorum.

Hakim: İtiraz kabul edildi.

Duruşmaya saat 14:30'a kadar ara verildi...

MAHKEME ARANIN ARDINDAN DEVAM EDİYOR...

MERVE ÖZER YILMAZ İFADE VERİYOR:

Seçil Erzan eşimin kuzeni. Ali Yörük'ü tanımam.2012'de ilişkimiz başladı Denizbank'ta özel bankacılıkta paramı değerlendirmek üzere kumbara bank ile biriktirmek adına seçile veriyordum 2019'a kadar verdim 2021de bir de hisse senedi işlemi yaptı. 2022'de aralıkta o zamana kadar hiç vadeli para vermedim 50 milyon tl oldu birikimin dedi bana Aralık ayında ise bana bir fondan bahsetti 1 aylık 2 milyon yatırdım daha sonrasında marta kadar peyderpey para yatırdım. Mart ayından sonra bankacılık sistemine ters işler olmaya başladı. Bize dedi ki yeni giriş lazım çıkmak için bende 4 milyon daha ekledim daha sonra 6.5 milyon çıkarttı bize. Süleyman amca 3 milyon dolar pozisyon açtırdı. Hakan Ateş'in eşi müdahale etti ben pozisyon açtığına düştüm dedi Seçil bana.

Mantıksızlıklar silsilesi 2022 de çok oldu 2023 Şubatta hiç bir bilgi atmadı bana seçil. Daha sonra aradı yine para istedi açık pozisyon var dedi. Ben Denizbank'a para vermedim. Sen ne yapıyorsun sürekli açık veriyorsun dedim. Bunu kapatmazsam işimden olurum dedi sonra eşim benden 5 milyon TL karşılığında arabamı istiyor dedi. Ben de 2 gün geri verecekse ver dedim.

700 bin dolar yatırdım 2016-2021'e kadar. Ben sanayiciyim madenlere endüstriyel bant üretiyoruz. Aile şirketinde yöneticiyim yurt dışında ve içinde yöneticiyim.

Özel bankacılık sistemindeki varlığımızı görmedim hiç. Kredi kartımız var sadece.

Toplamda 1. 4milyon dolar yatırdım 800 bin dolar geri aldım 600 bin dolar alacağım var bu tamamen ana para. Kurlarla hesaplayarak bu hesaplamayı yaptım TL yatırdım dolar olarak alacağım bu.

Hakim: iş insanıyım diyorsunuz bankalarla da çalışmanız gerekiyor ama bir hesabınız yok?

Merve :Benim Denizbank'ta hesabım var ama özel olarak seçil yönetiyordu paramızı eşimin kayınpederimin benim parasını.

8 Mart'ta seçil bana fondan bahsetti içinde Fatih terim ve futbolcular var dedi. 40 milyon bir para var yeni parayla çıkartması gerekiyor ya da 20 milyon Fatih hoca bodrumdaki evini satacak ve çıkartacaklar parayı diye düşündüm ben.

Buse Terim ve Volkan Bahçekapılı'nın avukatı :8 marttan sonra hiç fatih terimle konuşmanız oldu mu?

Merve: Hayır zaten 1 kere gördüm Fatih hocayı hayatımda

Buse Terim ve Volkan Bahçekapılı'nın avukatı: Fatih hocanın evinin satılacağını kim söyledi size

Merve: Seçil.

.......

Merve:

Ben o konuşmada kimseye para kazandırdığımı söylemedim. Melis'in durumunu soruyorsunuz seçil para soktu çıkardı diyor. Kazandığından haberim yok ama beni. özel bankacılık müşterisi olduğunu biliyorum sadece.

Yeşil havluya mı sarılı dolarlar mevzusunda Süleyman amca parayı havluya sarar ya da evde saklar bankaya koymaz anlamındadır o mesajda yoksa benim asistanımın parayla falan bir alakası yok.

Babamın ve annemin parası da var o paranın içinde. Benim annem ve babamın parası kayınpeder kayınvalidem değil.

Evet Seçil ile arbede yaşandı. Ona hediye ettiğimiz saate layık olmadığını söyledik o da çıkardı saati verdi. Zorla sözleşme imzalatmak. İmzalatmadık o kendi kağıt verdi bize kareli bir kağıda benim annemin ve babamın adına bankadan alabilmek için.

Seçil: Annemin dahi eşyalarının aldığı günü hatırlıyor mu?

Merve : Bizi eve çağırdı. Anlatmaya başladı işte 20 milyon dolar gelirse parayı çekeceğim vs gibi. Bu esnada Zehra Karaca'nın kuyumcundan seçil takı almış. Nilgün arabacı ile Zehra listeden bakıp seçil bu bu bu dedi Seçil de onları alıp geri verdi kuyumcuya.

Seçil: 4 kişi Arda'nın bana nişan hediyesi aldığı saati aldı. İspatı var.

Merve: Arda'nın saatini eşime verip kredi borcunu ödersin dedi. Ben de aldım verdim.

SEÇİL ERZAN'IN KUZENİ TANIN YILMAZ İFADE VERİYOR:

Öncelikle herkese iyi seneler diyorum. Ben Seçil'le 2012de tanıştım kardeşim annemin yerine koyduğum biriydi. Ben ona koşulsuz güvendim. Arkadaş eş seçilir ama aile sorgulanmaz kendiniz gibi görürsünüz.

Denizbank'ta hesap açınca Seçil Erzan ile tanıştım kendisine emanet ettiğim birikimlerim vardı ben bu paraları Denizbank özel bankacılıkta değerlendirmesi için verdim. Bizim kendi adımıza değerlendirsin diye verdim. Paraları aldı benim adıma yatırdı hesaba.

Özel bankacılıktan en başta yararlanabilmek için yeterli bilgi yoktu ben de seçile veriyordum birikimlerimi o da hesabıma yatırıyordu.

İnternet bankacılığından bakmadım hiç param ne kadar olmuş diye çünkü farklı bir hesap numarası adına dedi ben de sorgulamadım.

2012'den itibaren 1 milyon 500 bin dolar verdim toplamda Seçil’e.

800 bin dolar kadar geri aldım. Kimyasal hammadde ticareti yapıyorum kimya mühendisiyim 2012’den beri aktif olarak devam ediyorum.

İlk olarak ocak 2023’ten itibaren Seçil'de gözle görülür bir tedirginlik ve bitmek bilmeyen bir para talebi vardı.

6 şubat depremi sonrası aradım siz de bir şey var mı? Dedim bana dedi ki sen şimdi öleni kalanı bırak da bana ne kadar para getirebilirsin dedi.

Seçil para kazandılar falan diyor ama ben 2012'de ne harcıyorsam ne param varsa bugün de aynı parayı harcıyorum aynı param var.

Seçil beni aradı ağlamaklı bir ses tonuyla 5 milyon lazım dedi açığa kaldım dedi ben de yardım ettim.

GERGİNLİK ÇIKTI

Seçil'in avukatı Tanın Yılmaz'a "bu parayı nereden kazanıyorsun?" dedi.

Tanın Yılmaz: O da ne hadsiz soru

Avukatlar hakime tepki gösterdi. Mahkemeye 15 dakika ara verildi.

Avukat Rezan Epözdemir, "Sayın hakim meslektaşız soru yanlış olabilir ama hadsiz diyor ve parmak sallıyor böyle bir şey kabul edilemez" dedi. Daha sonra diğer avukatlar da tepki gösterdi ve bir anda alkış sesleri yükseldi.

DURUŞMA DEVAM EDİYOR

Hakim özür diler misin dedi Tanın özür dilerim dedi. Duruşma kaldığı yerden devam ediyor.

Tanın: Seçil'den stopaj adı altında para almadım. Stopajla aldım dediğim araba 3 Şubat'ta olan yazışmayı soruyorsunuz bana oradaki olay şudur bana teklif etti 2 3 katını ister misin diye sürekli arıyor beni açmıyorum yine arıyor onu kırmamak için bunu söyledim sadece 1e 2 verip arabamı vermedim 5 milyonu ona borç olarak verdim. 1'e 2 veriyor dediğinde tamam dedim oyalamak başımdan savuşturmak için bana destek ol yönettiğim profyöfün büyümesi lazım dedi.

Seçil'in avukatı: Neden Seçil'den para dilendiniz?

40 50 bin dolar istedim çünkü kredi borcumu ödemek için. Ben Seçil'den para dilenmedim. Yanlış cümleler kuruyorsunuz. Ben üslubumu bozmamaya çalışıyorum.

Tanın: Argo konuşmak istemiyorum burada.

Seçil'in avukatı :argoysa ben de konuşurum.

Tanın: Cuma günkü duruşmada demiş ki iğneden ipliğe ben aldım Tanın'lara ben sağlıyordum geçimlerini. Seçil kim ki benim evimi geçirecek. Benim ailemin geçmişi belli.

Seçil Erzan: Tüm sanık beyanlarını dinledim. Söylenenler yalan. Aldıkları paralar var. Semih kaya seçil kaya kim oluyor da bana ev alıyor dedi o zaman aldığı bonservisler transfer paralarına ilişkin kayıtlar çıksın ortaya çıkar zaten

Erzan: Kamera kayıtları var bankanın. Kredi taksitlerini ödedim zaten kayıtları var. Buradaki mağdurların dışında başka mağdur yok kabul etmiyorum.

MENAJER FIRAT ÖZDEMİR

Futbolcuların menajeri Fırat Özdemir:

2008'den beri Denizbank'ın özel bankacılık müşterisiyim. Futbolcuların hesapları da burada 2010 yılından beri hanımefendiyi tanırım 2022 aralık ayı başında kendi telefonundan beni arayıp yeni. Şubeye tayin olduğunu bankaya çağırdı beni bankanın özel fonu olduğunu söyledi banka müşterilerinin bu fona girmesi durumunda kendisinin de iyi paralar kazanacağını ifade etti Mehmet Aydoğdu Hakan Ateşin de içinde olduğunu söyledi. Kendisi bana bunları anlattı.

2022 Aralık 3 milyon 400 bin dolar elden ofisinde verdim. 10 gün sonra 4 milyona tamamlamam gerektiğini söyledi 646 bin doları evime geldi verdim sonra ocak ayı başında bazı ödemeler yapıldı toplamda 1 milyon 400 bin doları kendisine teslim ettim. Bazı tarihlerde ödeme yaptı bana 1 milyon 14 bin dolar zararım var bunun dışındaki paraları geri aldım ana paradan kalan bu.

Semih Kaya ile çalışıyorum bu dosyada Şubat ayı başında Seçil’in çağırdığını böyle böyle bir durum var diye söyledim.

Ben Seçil'e paraları teslim ettiğimde bana kağıtlar verdi şube kaşesi olan kağıtlar bunlar kendi imzaladı banka kaşeli kağıtlar.

Bankaya müraacat etmedim çünkü bunun şube nezlinde değil genel merkezli bir fon olduğunu söyledi.

Hakim: Ama şube bazlı kağıt alıyorsunuz. Genel merkez işlemi diyor seçil size neden sormadınız bu kağıt ne diye?

Fırat Özdemir: Benim için Seçil Erzan Denizbank demektir şube bizimle iletişime geçtiğinde Seçil'le geçer genel merkez geçmez ki benim güvenim Denizbank'a olan güvendir.

Ailem dışında kimseden para alıp seçile vermedim. Hakan Ateş Mehmet Aydoğdu isminden bahsetti bana ama Fatih Terim demedi bana.

Kendisine abla dışında bir hitabım olmadı dava dosyasına da girmiş benim olmadışım duruşmalarda da bunlar ifade edilmiş ama böyle şeyler söylemedim ben.

Annesinin bakıcısı Nursena Bayırova:

Çorlu'daki evde bakıyordum annesine 7 Nisan'da akrabaları geldi eve bankadan Sermin hanım geldi. Banka Seçil hanıma sahip çıkıyor dediler.

Seçil hanım çok tedirgin son zamanlarda eşortmanla elinde siyah poşetle gitti poşetsiz geldi.

Seçil hanım tutuklandıktan sonra tefeciler geliyor dediler bizi evden çıkardılar. Karanlıktı sağanak yağış vardı. Gece vakti bizi evden çıkardılar.

Hüseyin Yenigün Seçil’in annesine yardımcı olurdu. Seçil’i çevresi çok severdi ama bu işler patlayınca hepsi gitti.

Bülent Onat: Seçil ile banka toplantılarında görüştüm ancak 5 yıldır ne görüşüyorum ne de mesaj atıyorum dilekçede adım geçiyor ama orada yazanlar asılsız. Fon vaadinden falan haberim yok Denizbank'ın Karabağlar şubesinde halen çalışıyorum.

Avukat Rezan Epözdemir konuşuyor:

Dava dosyasında 12 kişinin ismini andığı Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu neden ifadeye çağrılmıyor. Bu şahısların dokunulmazlığı nereden geliyor. Talebimizi reddederken kararınızda şahısların adını bile anlamışsınız 14 kişinin adı var 2 kişinin ismi bile geçmiyor.

Ali yörük son sözleri soruldu : Ünlüler ultra insanlar paralarını vermiş kandırılmış suçsuzlar ben neden suçluyum? Banka müdürü ve müdür yardımcısı bana para vermiş arabaya koymuşum nasıl bir numara çevirdilerini anlayabilirim.

Yörük: Ben suç işleyecek bir adam değilim. Çoluğum çocuğum var. Para alırken var ama verirken ki görüntülerim de var onları da verin. Üç valizle çıkan insan var ben nasıl suçluyum?

Seçil Erzan: Kapanın elinde kalıyordu bagajı açıp paraları alıyorlardı. Hts kayıtları ortaya çıksın ben para verdim beraber ortaya çıkaralım.

Seçil Erzan: Kredimi kapat yok bilmem ne bir sürü şey çıkardılar başıma hep. Annemin bana ihtiyacı var. Beni bir yere kapatın ama annnem yanımda olsun.

Seçil Erzan davasında hakim ara kararı açıkladı‼️

Seçil Erzan ve Ali Yörük'ün tutukluluğunun devamına

Arta Turan ve Emre Belözoğlu'nun bir sonraki duruşmaya katılmaması durumunda zorla getirilmesine

Bir sonraki celsenin 8 MART 2024'e ertelenmesine karar verildi‼️

NE OLMUŞTU?

Denizbank şube müdürü olan Seçil Erzan futbolcular olmak üzere birçok ismi bir saadet zinciri oluşturarak dolandırmıştı. Kurduğu sistemin çökmesi ile Erzan hakkında üst üste şikayetler gelmeye başlamış ve bunun üzerine Seçil Erzan tutuklanmıştı.

BDDK raporuna göre Erzan’a 29 kişiden toplamda 44 milyon dolara yakın para ve bununla beraber 15 milyon lira yatırılmış, parayı yatıran kişiler ise kısa zamanda paralarını katlama vaadi ile dolandırıldıkları iddiasıyla Erzan'dan şikayetçi olmuştu.

secil-erzan-in-savunmasindaki-dizi-repligi-16730301-2877-m.jpg

İlgili Haberler