Fatih Erbakan sözlerini sansürleyen TRT’ye çıkıp Millet İttifakı’nı hedef aldı

Fatih Erbakan sözlerini sansürleyen TRT’ye çıkıp Millet İttifakı’nı hedef aldı
Seçime tek başına katılacağını açıkladığı için TRT'de yayını kesilen Fatih Erbakan ‘U dönüşü’ yaptıktan sonra devletin televizyonuna konuk olup Millet İttifakını hedef aldı.

Seçimi tek başına katılacakları açıklayan Fatih Erbakan meşhur ‘U dönüşü’ imza attıktan sonra kapılar birden kendisine açıldı. Hem de YSK önünde yaptığı açıklamada TRT’nin sansür uygulamasına rağmen. Devletin kanalının kapıları sonuna kadar açıldı.

NE OLMUŞTU

Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı adayı olduğunu ve seçime Yeniden Refah Partisi ile katılacaklarını söyledi. Peki ne oldu. TRT’nin rejisinde bir el hemen düğmeye bastı ve yayını kesti. Ancak, Erbakan Cumhurbaşkanı ile görüştükten sonra tam bir ‘U dönüşü’ yaptı. Peki sonra ne oldu. Sansür uygulanan Erbakan TRT’nin kapısında neredeyse kırmızı halıyla karşılandı. Erbakan’ın yapacağı belliydi. Millet İttifakı’nı hedef alacaktı. Zaten öyle de oldu.

Fatih Erbakan “Sayın Cumhurbaşkanı ile prensipler konusunda uzlaştık. Böyle bir adım attık. Ülkemizin 60-70 yıl yeniden CHP zihniyetine teslim edilmesine vesile oldunuz’ suçlamasıyla muhatap olmak istemedik. Çünkü bizim bu mutabakatı sağlamayıp, adaylığa devam etmemiz durumunda böyle bir ihtimal olması söz konusuydu. Karşı blokta tüm sol, komünist, sosyalist, ateist fraksiyonların bir araya geldiklerini görmemiz. FETÖ unsurlarının tamamen karşı bloğa destek olduğunu görmemiz. Hatta PKK mensuplarının açıkça yaptıkları açıklamalarla mevcut iktidarın devrilmesi ve karşı bloğun iktidara gelmesi için destek olduklarını görmemiz, bu bloğun kazanmasına vesile olmak istemedik.” dedi.

“İKTİDARA DESTEK VERDİĞİMİZ KONULAR OLDU”

Erbakan, açıklamalarına şöyle devam etti:

Biz başından beri doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz diye yola çıktık. Hükümete de çok destek çıktığımız oldu. Ayasofya’nın cami olması, Taksim’e cami yapılması, askeri vesayetin kalkması, başörtü yasağının kalkması, yerli otomobil, yerli İHA-SİHA’lar tüm bu konularda destek verdik.

“28 ŞUBAT’I HATIRLATIYOR”

Erbakan, 6’lı masayı “İHA’lara SİHA’lara dokunacağız diyen, başörtüsüne yasal güvence getirilmesini kabul etmeyen Millet İttifakı bize 28 Şubat’ı hatırlatıyor.” sözleriyle eleştirdi.

İlgili Haberler