'Suriyeliler ev bastı' iddiası Kocaeli'yi ayağa kaldırdı

'Suriyeliler ev bastı' iddiası Kocaeli'yi ayağa kaldırdı
Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde Suriyeli olduğu ileri sürülen bir grubun ellerinde silah ve sopalarla bir kişinin evini bastığı görüntüler tepkilere neden oldu.

İddiaya göre karşılıklı apartmanlarda yaşayan Türkler ve Suriyeliler arasında bir süredir devam eden tartışma, dün gece Suriyelilerin bir köpeği zehirlediği iddiası üzerine ortaya çıktı.

Gece saatlerinde toplanan Suriyeli grup bir vatandaşın yaşadığı evi basmaya kalktı.

Bunun ardından gerginlik giderek büyüdü.

Sığınmacıların bir esnafın köpeğini zehirlediği, ev basmaya kalktığı ve esnafı darp ettiği iddiaları üzerine halk sokağa indi.

suriye-ic.jpg

Yaşanan olay ilçede protestolara neden olurken sosyal medyadan paylaşım yapan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Türkkan, "Vatandaşlar yarın akşam Kaymakamlık önünde toplanıp, Suriyeliler’in Dilovası’nı terk etmesini isteyecekler" dedi.

Yaşanan olayın ardından bir araya gelen kalabalık bir grup "Ovada mülteci istemiyoruz” sloganı atarak sokaklarda tepkilerini gösterdi.

kpk-multeci.jpg

İYİ PARTİLİ TÜRKAN'DAN PAYLAŞIM

Sosyal medyada bir video paylaşan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "Kentim Kocaeli Dilovası’nda Suriyelilerin bir evi basması üzerine başlayan hadiseler bu gece halkın sokağa çıkması ile devam etti. Vatandaşlar şimdi dağılıyor.

Yarın akşam Kaymakamlık önünde toplanıp, Suriyeliler’in Dilovası’nı terketmesini isteyecekler" ifadelerini kullandı.

lutfu-ic.jpg

KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, yaşanan gerginliğe ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Dilovası ilçesinde evcil hayvanın zehirlendiği iddiası sonrası yaşanan olaya kısa sürede müdahale edildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Olaya karıştığı tespit edilen şahıslar yakalanmıştır. Haklarında adli işlem yapılan şüpheli şahıslar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne deport edilmek üzere gönderilmiştir, ayrıca evcil hayvanın ölüm sebebinin tespiti amacıyla alınan numune ilgili kuruma gönderilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Kocaeli'nin yerel basınında yer alan haberlere göre, Dilovası’nda gerçekleştiği belirtilen görüntülerde Suriyeli bir grubun ellerinde silah ve sopalarla mahalleden birinin evini bastığı ileri sürüldü.

Yaşanan o anları evin karşısındaki apartmandan çeken vatandaş ise Suriyelilerin bir Türk’ün evini bastığını söyledi.

İlgili Haberler