Ölen kadın kendi cenazesine katıldı

Ölen kadın kendi cenazesine katıldı
Holokost kampanyacısı olan Marina Smith MBE, öldükten sonra kendi cenazesine yapay zeka yoluyla katıldı. Sevdiklerinin ve akrabalarını sorularını yanıtlayan Marina bu teknolojiyle akıllara durgunluk verdi.

İngiltere’nin Nottingham kentinde geçen ay 87 yaşında hayatını kaybeden Marina Smith MBE, yapay zeka destekli hologram kullanarak kendi cenazesine katıldı. 29 Temmuz’da yapılan cenaze töreninde aile üyelerinden gelen soruları yanıtlayan kadın İngiltere’de kullanıma sunulan teknoloji ile görenleri şaşırttı.

Holokost eğitimcisi Bayan Smith, cenazede öncelikle hayatı ve maneviyatı hakkında kısa bir konuşma yaptı. Sonrasında ise törene katılan aile üyelerinden gelen soruları yanıtlandırdı. Bu olay kısa sürede sosyal medyada yayılmaya başladı. 

Akrabalar gördüklerine inanamadıklarını dile getirirken bayan Smith''in oğlu Dr Smith The Telegraph''a şunları söyledi: ''Annem, cenazesini izledikten sonra yas tutan akrabalarından gelen soruları yanıtladı. Olağanüstü olan şey, sorularını yeni ayrıntılar ve dürüstlükle yanıtlamasıydı" ifadeleri kullandı.

İlgili Haberler