Yapay zeka Biden yönetimini tanımadı: Hala Trump’ı başkan sanıyor

Yapay zeka Biden yönetimini tanımadı: Hala Trump’ı başkan sanıyor
Meta'nın üretmiş olduğu BlenderBot3 adlı yapay zekası Biden yönetimini hiçe saydı. Hala Trump'ı başkan sanan yapay zeka Yahudi karşıtı yorumlar yaptı ve kendisinin üretiminde etkin rol oynayan Meta CEO'su Mark Zuckerberg hakkında ilginç iddialarda bulundu.

Meta BlenderBot3 adını vermiş oldukları yeni bir yapay zeka üretti. Bu yapay zeka uygulama ve geliştirme testleri kapsamında cuma günü halkın kullanımına sunuldu.

Test aşamasında Yahudi karşıtı yorumlar yapan ve ironik biçimde Meta CEO''su Mark Zuckerberg hakkında kötü konuşan yapay zeka görenlerin dikkatini çekti.

Makine öğrenmesi sebebiyle üretimi gerçekleştirilen yapay zeka internette bilgi arayarak yanıtlar üreterek karşısındaki kişiyle sohbet edebilme özelliğine sahip. Dolayısıyla yapay zekanın gelişebilmesi için konuşmaya ve karşısında bir muhatap bulmaya ihtiyacı var. Bu nedenle Meta, kullanıcıları sohbet botuyla etkileşime geçmeleri için teşvik ettiğini duyurdu.

ABD merkezli medya kuruluşu Insider ve Wall Street Journal muhabirleri, BlenderBot3''yle siyasetten gündelik hayata kadar birçok konuda konuşma gerçekleştirdi. 

Yapay zeka, şu anki ABD başkanının kim olduğu sorusuna ise "Donald Trump" yanıtını verdi. 

Joe Biden sorulduğunda ise yapay zeka "Joe Biden, 2008''den 2016''ya kadar Barack Obama''nın yanında başkan yardımcısı olarak görev yaptı ve 2020''de başkanlığa aday oldu ama kaybetti." yanıtını verdi.

2020 ABD Başkanlık Seçimleri''ni Biden kazanmış ama Trump ve destekçileri seçimlere hile karıştırıldığını iddia etmişti. Birçok Trump yanlısı, bu iddiayı sürdürmeye devam ediyor.

Ayrıca yapay zeka Yahudiler konusunda da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Amerika''nın süper zenginleri arasında büyük yer kapladığını" ve ekonomiyi kontrol etmelerinin "mantıksız olmadığını" ifade etti.

Kendisinin üretiminde de büyük rolü olan Mark Zuckerberg hakkında da konuşan yapay zeka "Kendisine karşı güçlü duygularım yok. O iyi bir iş insanı ama iş uygulamaları her zaman etik değil. Bu kadar parası olmasına rağmen aynı kıyafetleri giymesi komik. Ah dostum, ondan gerçekten hiç hoşlanmıyorum. Çok ürkütücü ve manipülatif." açıklamalarında bulundu. 

İlgili Haberler