İskenderunlu depremzede: Devlet bize ulaşamadı halkımız bize ulaştı

İskenderunlu depremzede: Devlet bize ulaşamadı halkımız bize ulaştı
Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Hatay’ın İskenderun ilçesinde bir depremzede, kuru gıda, odun ve kömür yardımlarının ilçeye ulaşmadığını belirterek, "Devlet bize ulaşamadı, halkımız bize ulaştı" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede yurttaşlar, yardımların kendilerine ulaşmamasından yakınıyor.

"BATTANİYE VERMEDİLER. ÇOCUKLARIMI ÇARŞAFLARLA ÖRTÜNDÜ"

İskenderun’un Karaağaç Mahallesi’nde ikamet eden bir depremzede, battaniye ve kuru gıdaya ulaşamadıklarını belirterek, kuru gıda, odun, kömür gibi ihtiyaçların bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Depremzede vatandaş şöyle konuştu:

"Muhtara gittik, ''Tamam gelecek'' diyor, maalesef gelmiyor. Gelen erzak özel kişilere gidiyor. İki battaniye veremediler. Çocuklarım çarşaflarla örtündüler. Evimde 500 kilo odun vardı, onları dışarıda yaktım. Burada çok mağduruz. Hastaneden dönerken arkadaş dedi, ''gel şuraya ismimizi yazdıralım''. ''Utanırım'' dedim. ''herkes yazdırıyor'' dedi. İsmimizi yazdılar, adresimizi aldılar, iki gün sonra evime kadar getirdiler şu paketi. Aracı olan alabiliyor, bizim gibi aracı olmayan gidip alamıyor. Evimizin yarısı çökmüş durumda. AFAD, ‘Eviniz oturulabilir’ dedi. AFAD’dan çadır istedim, vermediler. ''Konteyner kente gel'' dediler. Evimi nasıl bırakayım? Konteynere gittiğim zaman eşyaları nasıl muhafaza edeceğim? İnsanlar mağdur, yiyecek ekmek bulamıyorlar. Yok şurası soyuldu, yok burası patlatıldı. Peki kardeşim bu gelen yardımlar nereye gidiyor? Kuru gıda, odun, kömür; bunların bir an önce giderilmesi lazım. Bizim istediğimiz, yakacak, gıda, bir de battaniye. Markete gidiyorum kapalı. 7 gün boyunca sadece makarna ve su yedirdim çocuklarıma. Bu çocukların geleceği bu muydu?"

"ÇOK KATLI BİNA İSTEMİYORUZ"

Depremden en çok etkilen yerlerden biri olan Buluttepe Mahallesi’nde oturan bir vatandaş da şöyle konuştu:

"Mağdur olduk. Devlet bize ulaşamadı, halkımız bize ulaştı. Halkımıza çok teşekkür ediyorum. Devletin bize el, kucak açmasını isterdim. İstanbul’dan, Ankara’dan, Türkiye’nin her yerinden gelen gençler bize ulaştı. Bu gençleri görünce çok duygulandım. Çok mağdur durumda insanlarımız. Hâlâ bina altında insanlarımız var. İnsanlarımıza erzak ulaştırmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız, insanlarımız, hepimiz bir olduk. Şu parti, bu parti demeden bize yardımcı oldular. İsterdim ki devletimiz de burada yer alsın, vatandaş önce sahaya çıktı. Şehir merkezinde oturum izni 10-15 gün önce alınan yeni binalar da eski binalar da yıkıldı. Çok katlı bina istemiyoruz. İmar izni verenlere sesleniyorum. Bu insanların ölmemesi lazım. Hatay deprem bölgesi, 4 katı geçmemesi lazım."

İlgili Haberler