Telefonuna flört etme uygulaması indirmişti. Teknoloji çalışanı kripto para dolandırıcılarının kurbanı oldu: 1 milyon dolarını kaptırdı

Telefonuna flört etme uygulaması indirmişti. Teknoloji çalışanı kripto para dolandırıcılarının kurbanı oldu: 1 milyon dolarını kaptırdı
Silikon Vadisi teknoloji çalışanı kripto dolandırıcılarına 1 milyon dolar kaptırdı. Flört edilen uygulamalardan birini indiren işçi, dolandırıcıların kendisine gönderdiği uygulamayı indirdiğinde tüm verilerini farkında olmadan dolandırıcılara teslim etmiş oldu.

ABC7 News Bay Area''nın haberine göre; ''Domuz Kasaplığı'' olarak adlandırılan kripto dolandırıcılığı, kurbanın telefonuna flört uygulamaları veya sosyal medya platformlarındaki etkileşimler yoluyla bulaşmaktadır. Dolandırıcılar kurbanlarıyla sahte bir ilişki kurduktan sonra kurbanı kriptodaki işçilere yönlendiriyor.

Dolandırıcılar kurbanlara özellikle meşru bir kripto ticaret uygulaması veya platformunu yansıtan bir bağlantı göndermeyi tercih ediyor. Sonrasında kurban uygulamayı indirdikten sonra dolandırıcılar kurbanlarının cihazlarına erişiyor.

Dolandırıcılığın ölçeği şu anda bilinmiyor, ancak hedefin telefonuna virüs bulaştığında, kötü amaçlı yazılım kurbanın verilerine erişebilir. En az iki kurban tespit edildi ve kümülatif olarak hayat tasarruflarında yaklaşık 2.5 milyon dolar kaybetti. Özellikle, kurbanlardan birinin, bir Silikon Vadisi teknoloji çalışanı olduğu ortaya çıktı.

DOLANDIRICILAR KURBANLARINI ARAŞTIRIYOR

Yetkililere göre, dolandırıcılık, faillerin saldırıdan önce kurbanlarını araştırmasıyla, özellikle de mobil cihazlarına saldırmasıyla ilerletiliyor. Ayrıca araştırmacılar, dolandırıcılığın kişisel bilgilere erişim sağlayan sahte kötü amaçlı uygulamalar olarak ortaya çıktığını belirtiyor.

Bazı durumlarda, sahte yatırım platformları, müşteri hizmetleri yardım hatları sunacak kadar ileri gider. Ancak, kurbanlar dolandırıcılarla doğrudan iletişim kurarlar.

İlgili Haberler