TFF Süper Lig'in 'en' centilmenlerini açıkladı

TFF Süper Lig'in 'en' centilmenlerini açıkladı
Türkiye Futbol Federasyonu; kasım ayının en centilmen takımını, en centilmen teknik direktörünü ve en centilmen futbolcusunu belirledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fair Play’in desteklenmesi, yayılması ve bilinçlendirilmesi için TFF Fair Play Ödülleri projesini başlatmıştı. Kasım ayının kazananları da açıklandı.
TFF Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, Ali Erten’in başkanlığında, Mustafa Sait Gönen, Burhanettin Hacıcaferoğlu, Fatma Ayanoğlu, Banu Yelkovan, Attila Gökçe, Ömer Üründül, Berrin Altınöz ve Metin Tekin’den oluşuyor. Kurul, kasım ayının en centilmenlerini duyurdu.
Kurulun yaptığı değerlendirmelere göre, “En Centilmen Takım” ödülü Samsunspor’a, “En Centilmen Teknik Direktör” ödülü Pendikspor’dan Ivo Vieira’ya ve “En Centilmen Futbolcu” ödülü de Trabzonspor’dan Edin Visca’ya verildi.
e9bfc7f61a86433fbcc76091653dd180.jpgSamsunspor, Beşiktaş ile oynadığı maçta, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla, mor renkli ve üzerinde 15 farklı dilde ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı bir formayla sahaya çıkmış ve bu formayı “Dünyanın En Ağır Forması” olarak nitelendirmişti.

525409.jpgPendikspor’un Teknik Direktörü Ivo Vieira ise, Başakşehir’e 4-1 yenildikleri maçın sonrasında, rakibini kutlayan ve kendini eleştiren açıklamalarıyla “En Centilmen Teknik Direktör” seçildi.

edin-visca-1739788.jpg

Trabzonsporlu Edin Visca da mesleğine gösterdiği profesyonellik, takım arkadaşlarına, rakiplerine ve futbolun tüm paydaşlarına karşı gösterdiği saygı ve örnek tavırlarıyla Kasım ayının en centilmen futbolcusu olarak ilan edildi.

whatsapp-image-2023-12-27-at-21-07-20.jpeg

Bunun yanı sıra, 18 Kasım’da Almanya ile oynadığı hazırlık maçının seremonisinde, çocuklara eşofmanlarını vererek onları üşütmeyen ve bu hareketiyle tüm dünyada beğeni toplayan A Milli Erkek Futbol Takımı da kurul tarafından takdir edilen bir davranış ödülüne layık görüldü.

İlgili Haberler