Whatsapp'ta kabus olan özellik değişti: Artık kontrol size geçiyor

Whatsapp'ta kabus olan özellik değişti: Artık kontrol size geçiyor
WhatsApp'ın bir parçası olan ve ilk günden beri problem yaratan, sevgililerin ayrılmasına, evliliklerin bitmesine neden olan çevrimiçi durum özelliğinin değiştirilmesi kararı alındı. Artık kontrol kullanıcının elinde olacak. Çevrimiçi durumunu sadece kullanıcının seçtiği kişiler görebilecek.

WhatsApp geçtiğimiz günlerde bünyesine yeni güncellemeler getirmişti. Bu bağlamda kullanıcıların grup konuşmalarından sessiz bir şekilde ayrılabileceği, çevrimiçi durumunu kimin göreceğini kontrol edebileceği ve "bir kez görüntüle" mesajlarında ekran görüntüsü almayı engelleyebileceğini duyurmuştu. Özellikleri ilk olarak İngiltere''de deneyeceğini ardından tüm dünyaya yayacağını açıklamıştı.

WhatsApp şu anda grup mesajlaşmalarından ayrıldığınızda tüm grup üyelerini uyarmaktadır. Bu durum, kimseye fark ettirmeden gruptan ayrılmak isteyenler için çoğu zaman bir dramaya dönüşmektedir. Ancak artık grup yöneticisi dışındaki diğer üyelere haber vermeden ayrılmak mümkün olacak.

WhatsApp ürün yöneticisi Ami Vora, bunun, "kişileri kendi mesajlarının kontrolü ve gizliliği üzerinde daha çok güçlendirecek ürün özellikleri oluşturma" odaklarının bir parçası olduğunu söyledi ve ekledi: "WhatsApp''ın özel bir görüşme için en güvenli yer olduğuna inanıyoruz. Diğer hiçbir küresel mesajlaşma hizmeti; kullanıcılarının mesajlarına, medya, sesli mesaj, video araması ve mesaj yedeklemesine bu ölçekte güvenlik sağlamıyor".

Yeni özelliklerden biri de, "son görülme" ayarlarından, platformda çevrimiçi olunduğunu görecek insanların seçilebilmesi oldu. BBC''ye konuşan Alan Turing Enstitüsü''nden araştırmacı Janis Wong, "kullanıcıların daha çok kontrol sahibi olmaya ihtiyacı ve isteğinin olduğunu" ifadelerini kullandı. Ancak istenen verimin alınabilmesi için kullanıcıların bu özelliklerden haberdar edilmesi gerektiğini söyledi. 

İlgili Haberler