WhatsApp gizlilik politikasını genişletti: Bu mesajlar tespit edilirse para cezası ödenecek

WhatsApp gizlilik politikasını genişletti: Bu mesajlar tespit edilirse para cezası ödenecek
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması WhatsApp gizlilik politikası gereği bazı mesajlara sınırlama getirdiğini duyurdu. Bu kapsamda bir kullanıcıya yasaklı link, yetişkinlere yönelik fotoğraf veya tehdit mesajları atanların tespit edilmesi durumunda kullanıcılara cezai yaptırımlar uygulanacak.

YENİÇAĞ / ÖZEL HABER - MERVE KIZILALP

WhatsApp son zamanlarda uygulama içerisine gizliliği ve kullanıcıların güvenliğini sağlamak amacıyla yeni güncellemeler getiriyor. Bu bağlamda sadece bir kere görüntülenen mesajlar ve fotoğraflar güncellemesi, atılan bu fotoğraf veya mesajların ekran görüntüsü alımını engellemesi, mesaj silme süresini uzatarak kullanıcılar arası "arşivlemeyi" sona erdirmesi gibi güncellemeler sayesinde kullanıcıların gizliliğini ve güvenliğini artırmış oldu.

Sadece bu sınırlamalarla kalmak istemeyen mesajlaşma ve görüntülü, sesli konuşma sağlayan sosyal medya uygulaması sınırlarını daha da daraltarak kullanıcılarının güvenliğini sağlamakta kararlı. Dolayısıyla WhatsApp yönetimi sisteme yeni güncellemeler ekledi.

HANGİ MESAJLARA PARA CEZASI UYGULANACAK

Uygulama üzerinde içine girilmesi yasaklanan sitelerin linkini gönderen kullanıcıların tespit edilmesi durumunda mesajı gönderen kişilere para cezası uygulanacağı aktarıldı. 

Mesajı gönderen kişi şikayete edildiğinde kişi tazminat ödemek durumunda kalacak.

Bunun dışında yetişkinlere yönelik fotoğrafların farklı kullanıcılara yönlendirilmesi ya da tehdit mesajları atılması durumunda da kişilere para cezası uygulanacak.

Ayrıca sosyal medya uygulaması yönetimi sadece para cezasıyla sınırlı kalmayacağını belirterek öncesinde kullanıcıya para cezası uygulayacağını sonrasında da gerekirse kişinin uygulamayı kullanmasını engelleyeceğini duyurdu. 

 

İlgili Haberler