Babala TV'ye konuk olan Cem Uzan'a dolandırıcı mısınız? sorusunu soranlar ne çıktı çıktı

Babala TV'ye konuk olan Cem Uzan'a dolandırıcı mısınız? sorusunu soranlar ne çıktı çıktı
Babala TV'ye konuk olan Cem Uzan'a "dolandırıcı mısınız" sorusunu yönelten ve kendini gazeteci olarak tanıtan Sahil İmanov ile Amil İsmayilov hakkında şok iddia..

Babala TV''de yayınlanan Oğuzhan Uğur''un sunduğu mevzular açık mikrofon programına katılan Cem Uzan''a sorduğu soruyla gündeme gelen TürkAz Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Amil İsmayilov ile Sahil İmanov hakkındaki iddialar gündem oldu. Uzan''a "siz dolandırıcı mısınız?" sorusunu yöneltenlerin kendilerinin vatandaşları kandırdıkları ortaya çıktı.

BABALA TV''DE REZİL OLDULAR

Sahil İmanov Program''da uzun süredir Fransa''da yaşayan Cem Uzan''a mantık sınırlarını zorlayan bir soru yönelterek, "klozetlerde özel teknoloji ile üretilmiş bir cihaz kullanmışsınız. İdrar ve dışkı analizi yaparak misafirlerinizin uyuşturucu kullandığını tespit edip şantaj yapıyormuşsunuz.'''' dedi. Cem Uzan ise soruya kahkahalar ile gülerek yanıtladı.

Ardından Sahil İmanov,  ''''Hakkınızda bir çok dolandırıcılık iddiası var dolandırıcı mısınız?'''' sorusunu yöneltti. Bu kez Uzan sert yanıt verdi. Uzan, "40 bin kişiye iş verdik. Türkiye''nin en büyük holdingiydik. İki numarayı ve üç numarayı topladığın zaman bizim holdingin yarısı etmiyordu. Sen çocuktun bilmezsin" dedi.

Cem Uzan''a kendini gazeteci olarak tanıtan Sahil İmanov''a hangi gazetede çalıştığını sorunca İmanov kendi gazetem var diyerek youtube kanalını öne sürdü.

Sonrasında ise Amil İsmayilov, Cem Uzan''a mağdur ettiği insanlar olduğunu ifade etti. Uzan ise buna sinirlenerek bir şey biliyorsanız söyleyin dedi. Bu yaşananların ardından Amil İsmayilov ve Sahil İmanov ile ilgili çarpıcı veriler ortaya çıktı.

Kasım 2021''den Haziran ayına kadar yaklaşık 8 aylık kısa bir süre TMB (Türk Müzik Birliği) televizyonunu yönettikleri bu esnada ise TMB TV''yi herkese Türk Milletler Birliği olarak tanıttıkları belirlendi. 

Çalışanlarını aylarca mağdur eden Amil İsmayilov''un o dönemde TMB TV''nin Genel Müdürlüğünü yaptığı, Sahil İmanov''un ise Genel Yayın Yönetmeni olarak bulunduğu ve kanal sahibi ile aralarında da bir çok problem yaşandığı öğrenildi.

SİGORTASIZ ÇALIŞTIRIP MAAŞ BİLE VERMEDİLER

Öte yandan kendileri ile birlikte çalışan 5 personelinin ise maaşlarını ödemedikleri bazılarını da "sizi sigortalı yapacağız" diyerek çalıştıkları süre zarfında sigortaya dahi almayarak yasa dışı işler yaptıkları ortaya çıktı. 

Söz konusu dönem de yanlarında çalışanlardan biri ise  kurgucu olarak görev alan Berk Doğancı idi. Berk Doğancı, 2 aylık maaşının Amil İsmayilov tarafından verilmediğini, her defasında bugün yarın diyerek oyalandığını böylelikle aradan 6 ay geçtiğini ifade ederek yasal süreç başlattığını ifade etti.

TMB TV''DEN İDDİALARA YÖNELİK AÇIKLAMA GELDİ

Söz konusu iddialara yönelik TMB TV resmi bir açıklama yayımladı. Yapılan duyuru da şu ifadeler kullanıldı.

KAMUOYUNA DUYURU

Yazılı ve görsel basın organları ile sosyal medya platformlarında dolaylı olarak TMB TV ‘nin isminin geçtiği haber, yorum ve paylaşımların yer alması karşısında olası yanlış anlamaları önlemek için açıklama yapma gereği doğmuştur.

Yurtdışında yaşayan ve bir televizyon programına konuk olan iş insanı politikacı ile bu programda kendisine soru yönelten kişi arasında yaşanan polemikle ilgili olarak yapılan haberlerde, Amil İsmayilov ile Sahil İmanov’un daha önce TMB TV ‘de görev yaptığı ve bu görevi sırasında TMB TV sahibi ile problem yaşadığı yönünde ifadelerin yer aldığı görülmektedir. 

TMB TV kanalının işletme ve yönetimi konusunda TÜRKAZ Eğitim Danışmanlık Turizm İthalat ve İhracat Ltd. Şti. ile imzalanmış bulunan sözleşme karşı taraf TÜRKAZ’ın sözleşmede kararlaştırılan yükümlülüklerini yerine getirmemesi üzerine yapılan karşılıklı görüşme sonucu 27 Mayıs.2022 tarihi itibariyle fesh edilmiş bulunmaktadır.

 TÜRKAZ Eğitim Danışmanlık Turizm İthalat ve İhracat Ltd. Şti. bünyesinde çalışmış olan Amil İsmayilov ve Sahil İmanov’un TMB TV kanalı ile ilgisi bulunmamaktadır.

Saygılarımızla kamuoyunun bilgilerine sunarız.

İlgili Haberler