Flaş.. Flaş.. Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem

Flaş.. Flaş.. Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye'yi etkiledi. Süleyman Soylu depremde can kaybı yaşandığı bilgisini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da tüm birimlerin teyakkuz halinde olduğunu söyledi.

Yurdun, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17''de  Kahramanmaraş merkezli Riçhter ölçeğine göre 7.4 büyüklüğünde depremle sallandı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen deprem başta Kahramanmaraş olmak üzere Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Osmaniye''yi etkiledi.

Pazarcık''ta 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem pek çok ilde hissedildi.

Acil ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi.

CAN KAYIPLARI YAŞANDI

Şanlıurfa Valisi yaşanan deprem sonrasında, Şanlıurfa''da 17 kişinin hayatını kaybettiğini 67 kişinin yaralandığını ve 16 binanın yıkıldığnı söyledi.

Osmaniye Valisi ise, Osmaniye''de 65 binanın yıkıldığını ve ilk tespitlere göre 7 can kaybının olduğunu açıkladı.

Diyarbakır''da ilk yapılan incelemeler göre  7 bina yıkıldı.  6 kişi hayatını kaybetti. 

Malatya Valisi Hulusi Şahin, "Kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldı" dedi.

AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.6.4 ve 6.5 büyüklüğünde peş peşe iki artçı yaşandı.

Deprem saati 04.17 olarak kaydedilirken depremin derinliği ise 7 kilometre olarak bildirildi. 

Hatay''da, Adıyaman''da, Diyarbakır''da ve Kahramanmaraş''ta yıkılan binaların olduğu öğrenilirken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''dan ilk açıklama geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: KURTARMA EKİPLERİ İVEDİLİKLE SEVK EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve ülkemizin pek çok yerinde hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Depremden etkilenen bölgelere arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle sevk edilmiştir."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı mehmet Kasapoğlu, Kahramanmaraş depreminin ardından çalışmaları AFAD Koordinasyon Merkezinde koordine ediyor.

BAKAN SOYLU: "EN YÜKSEK SEVİYEDE ALARMI VERDİK"

Deprem sonrası açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu an son gelen artçı 6.4 olduğunu arkadaşlar ifade etti. Geçmiş olsun dileklerimi bütün milletimize, ülkemize iletiyorum. En yüksek seviyede alarmı verdik." ifadelerini kullandı.

Sarsıntı birçok kentte hissedildi. Depremin ardından artçı sarsıntılar sürüyor.

Doğu ve Güneydoğu''daki birçok ilde depremin hissedildiği belirtiliyor. Diyarbakır ve Adıyaman''da yıkılan binaların olduğu öğrenilirken Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin''den açıklama geldi.

Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Gaziantep’te de hissettiğimiz şiddetli ve uzun süren bir deprem yaşadık. Henüz ayrıntıları, merkez üssünü bilmiyoruz. Gazianteplilerden panik yapmamalarını resmi kurumlardan gelen bilgilere göre hareket etmelerini rica ediyorum."

Profesör Doktor Okan Tüysüz depremle ilgili canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Maalesef büyük bir deprem olduğu anlaşılıyor. Merkez üssü olarak da Gaziantep ve Kahramanmaraş arası Nurdağı olarak gözüküyor. Doğu Anadolu fayı, çok uzun zamandır deprem üretmeyen bir fay. Bu kadar suskun fayların zaman içerisinde büyük deprem üreteceğini söylemiştik. Doğu Anadolu üzerinde deprem beklenen bir faydır. Dünyanın en büyük faylarından bir tanesidir. Çok önemli bir deprem, çok ciddi hasar yaratma ihtimali yüksek.

 

İlgili Haberler